Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leiden behoudt uitkering voor opknappen binnenstad

Datum nieuwsfeit: 28-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Uitkering om binnenstad op te knappen blijft

BESTUURSDIENST - De gemeente houdt de uitkering voor onderhoud aan de historische binnenstad, zo besliste de Tweede Kamer vorige week donderdag. Voormalig minister van Binnenlandse Zaken Bram Peper had in februari nog voorgesteld om het bedrag met 3,5 miljoen gulden te verminderen.

Als reactie op het voorstel schreven de gemeentebesturen van Leiden, Delft en Haarlem een brandbrief aan de Tweede Kamer, waarin ze betoogden dat het geld wel degelijk nodig was om binnensteden goed te kunnen onderhouden. Naar aanleiding van de brief stelde de minister een kleinere vermindering voor, namelijk van 1,2 miljoen gulden. De gemeenten stuurden hierop een tweede brief, waarin ze vroegen om de vermindering in zijn geheel ongedaan te maken. Dat is nu dus grotendeels gelukt, zodat het opknappen van de historische binnenstad verder kan gaan. Het gemeentebestuur is blij met de beslissing van de Tweede Kamer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie