Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kabinet eens met 'Variatie en flexibiliteit in leerwegen'

Datum nieuwsfeit: 01-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, directie Voorlichting
Datum: 01-05-2000 Home

Persbericht
Nummer: 49

Variatie en flexibiliteit in leerwegen

In het secundair beroepsonderwijs draait het volgens de SER om variatie en flexibiliteit in leerwegen. Alle deelnemers moeten een opleiding kunnen volgen op een manier die het best bij hun mogelijkheden past. Het kabinet stemt op hoofdlijnen in met de aanbevelingen uit het SER-rapport Flexibiliteit in leerwegen, dat in juni 1999 werd uitgebracht. Voorbeelden van variatie en flexibiliteit zijn: experimenteren met combinaties tussen beroepsopleidende en beroepsbegeleidende leerwegen, mensen leerrechten geven en daarmee een leven lang leren aantrekkelijker maken, ontwikkelen van beleid gericht op eerder verworven competenties en aansluiting zoeken tussen de Wet inschakeling werkzoekenden en een beroepsbegeleidende leerweg.

Op een aantal punten worden deze aanbevelingen al concreet uitgewerkt. Zo is het sinds 1 januari mogelijk de regeling afdrachtvermindering onderwijs te combineren met de afdrachtvermindering langdurig werklozen. Hierdoor wordt de instroom van werkzoekenden in het leerlingwezen gestimuleerd. Ook zijn sinds het cursusjaar 1999-2000 mensen die in de loop van het jaar overstappen van een beroepsbegeleidende naar een beroepsopleidende leerweg vrijgesteld van lesgeld.

Het SER-advies en de reactie van het kabinet worden betrokken bij het overleg met sociale partners, de evaluatie van de Wet educatie en beroepsonderwijs en de uitwerking van Koers BVE, dat in september 2000 wordt gepresenteerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie