Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bemiddelaar aan de slag in conflict zorginstelling Arduin

Datum nieuwsfeit: 28-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van VWS

Bemiddelaar aan de slag in conflict Arduin

Vrijdag 28 april 2000, persbericht nummer 41

Er komt een bemiddelaar om de vertrouwenscrisis op te lossen tussen personeel en leiding van de instelling voor verstandelijk gehandicapten Arduin in Goes. De beroepsorganisatie Nu91, de vakbonden CFO en Abva-Kabo en de Raad van Toezicht van Arduin hebben vrijdag ingestemd met een voorstel hierover van staatssecretaris Margo Vliegenthart van VWS. Voormalig vakbondsbestuurder Aart-Jan de Geus, nu werkzaam bij een adviesbureau, is op verzoek van Vliegenthart bereid als bemiddelaar op te treden.

Vliegenthart had de vakbonden en de instelling, mede met het oog op de belangen van ouders en cliënten, uitgenodigd voor overleg op het departement nadat een impasse was ontstaan over de uitvoering van aanbevelingen van een eerder ingestelde vertrouwenscommissie. Die heeft met name betrekking op de Arduin-vestiging Den Berg in Goes. Afgesproken is nu dat de bemiddelaar dient te komen met een oplossing voor de vertrouwensbreuk bij Den Berg, zoals onder meer verwoord in het rapport van de vertrouwenscommissie, zodanig dat het vertrouwen bij de medewerkers, de ouders en de cliënten in de toekomst van Den Berg duurzaam hersteld zal zijn.

De Geus begint zijn werkzaamheden met onmiddellijke ingang.

Meer informatie over dit onderwerp vindt u in: Gehandicapten - Voorzieningen verstandelijk gehandicapten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie