Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer steun voor land- en tuinbouw in Vlaanderen

Datum nieuwsfeit: 28-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING

VERGADERING VAN 28 APRIL 2000

Meer steun voor land- en tuinbouw in moeilijkheden
De Vlaamse regering heeft op voorstel van Vlaams minister voor Leefmilieu en Landbouw Vera DUA beslist om de toegang tot de steun voor bedrijfsbegeleiding van land- en tuinbouwbedrijven in moeilijkheden naar aanleiding van de dioxinecrisis te verruimen.

Voortaan zal een bedrijf dat door minister Dua erkend wordt als een bedrijf in financiële moeilijkheden door overmacht, waardoor het normaal functioneren van het bedrijf ernstig gestoord is of dreigt gestoord te worden, een beroep kunnen doen op deze steunmaatregel. De ernstige storing van de bedrijvigheid door het optreden van de overheid in de strijd tegen de dioxinevervuiling, wordt door de Vlaamse overheid erkend als een geval van overmacht.

De Vlaamse landbouwers die zwaar getroffen zijn door de dioxinecrisis, krijgen op die manier toegang tot de steun voor bedrijfsbegeleiding van land- en tuinbouwbedrijven in moeilijkheden.

info : Ann Bats, woordvoerder van
minister Dua - tel. (02) 553 27 81
e-mail: persdienst.duaàvlaanderen.be-

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie