Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expansiesteun voor Procter º Gamble in Mechelen

Datum nieuwsfeit: 28-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING

VERGADERING VAN 28 APRIL 2000

Expansiesteun voor Procter º Gamble in Mechelen
Op voorstel van Vlaams Economieminister Dirk VAN MECHELEN heeft de Vlaamse regering ermee ingestemd steun te verle- nen aan Procter º Gamble Manufacturing Belgium BVBA te Mechelen. Het investeringsprogramma waarop steun wordt verleend, heeft betrekking op het zogenaamde "Pilsar-pro- ject". Met dit project beoogt de onderneming de vervaar- diging van tabletten als nieuwe vorm van detergent.

De totale investeringskost van het project bedraagt 3,45 miljard fr. Daar Procter º Gamble een grote onderneming is (Decreet van 15/12/1993), komen enkel haar "ecologi- sche" investeringen in aanmerking voor steun. Investerin- gen ter waarde van 658,45 miljoen fr. kunnen als ecolo- gische investeringen aanvaard worden.

De investering gaat gepaard met de creatie van 200 nieuwe arbeidsplaatsen in de "Laundry º Cleaning" fabriek in Mechelen.

info : Marc De Roeck, woordvoerder van
minister Van Mechelen - tel. (02) 553 64 11 e-mail: persdienst.vanmechelenàvlaanderen.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie