Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overijssel stemt in met actieplan Cultuurbereik OCW

Datum nieuwsfeit: 28-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Zwolle, 28 april 2000

GS STEMMEN IN MET ACTIEPLAN CULTUURBEREIK MINISTERIE OCW

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben hun goedkeuring gegeven aan de inhoud van het actieplan Cultuurbereik 2001-2004 van het ministerie van OCW. Tevens hebben GS de staatssecretaris van cultuur, Rick van der Ploeg, meegedeeld dat zij de intentie hebben te participeren in dit plan. Het doel van het actieplan is om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij cultuur, dus ook de moeilijk bereikbare groepen, zoals bijvoorbeeld jongeren. Daarom is de ontwikkeling van een nieuwe strategie nodig. De gebruikelijke strategie is immers vooral gericht op het publiek dat al komt. Het actieplan zal zich daarom niet alleen richten op de musea, maar ook op bijvoorbeeld een filmhuis, een buurthuis of een bibliotheek.

Het plan kent een centraal deel dat door de rijksoverheid wordt ingevuld en een decentraal plan dat in samenwerking met provincies en gemeenten wordt opgesteld en uitgevoerd. In Overijssel gaan de gemeenten Hengelo, Enschede en Zwolle direct meewerken aan het actieplan. In de komende periode worden plannen gemaakt over hoe de projecten in Overijssel worden uitgevoerd. Op 15 mei aanstaande is er een voorlichtingsmiddag voor de gemeenten.

Nadere informatie:
team Communicatie, Bonnie van der Meer, telefoon 038 425 14 16
00/116

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie