Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Utrechtsebaan een week afgesloten

Datum nieuwsfeit: 28-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


7 maart 2000

UTRECHTSEBAAN EEN WEEK AFGESLOTEN

Wegens werkzaamheden aan het wegdek wordt de Utrechtsebaan vanaf vrijdagavond 28 april om 21.00 uur tot zaterdagochtend 6 mei om 06.00 uur voor alle verkeer afgesloten. Om bezoekers aan de Koninginnenach toch in de gelegenheid te stellen de stad via de Utrechtsebaan te verlaten, wordt de weg stad-uit pas in de nacht van vrijdag 28 april op zaterdag 29 april om 02.00 uur afgesloten. De afsluiting van de Utrechtsebaan begint bij de Zuid Hollandlaan/ Benoordenhoutseweg en loopt door tot het viaduct ter hoogte van de J. P. Coenstraat. Ook de toerit en de afrit Juliana van Stolberglaan worden afgesloten.

Communicatie

De gemeente beseft terdege dat de rigoureuze verkeersmaatregel zowel in als buiten de stad aanzienlijke gevolgen kan hebben voor het verkeer. Om die reden start vandaag een omvangrijke communicatiecampagne die vooral tot doel heeft om zo breed mogelijk bekendheid te geven aan de afsluiting van de Utrechtsebaan.

Om het publiek over de afsluiting te informeren worden op 20 en 26 april advertenties geplaatst in landelijke en regionale media en in alle huis-aan-huisbladen in de Haagse regio. Een groot aantal bedrijven, organisaties en instellingen in de regio ontvangt vandaag een brief waarin de afsluiting wordt aangekondigd. De bedoeling hiervan is dat zij tijdig kunnen anticiperen op de afsluiting van de Utrechtsebaan. Medio april krijgen dezelfde bedrijven, organisaties en instellingen een informatie-pakket toegezonden. Informatie over de afsluiting is ook te vinden op internet (www.utrechtsebaan.nl).

Politie Haaglanden zal samen met de handhavingsteams tijdens de afsluitingsweek nadrukkelijk aanwezig zijn om de doorstroming van het verkeer zo veel als mogelijk te garanderen. In samenwerking met de Kamer van Koophandel worden in de komende weken twee informatiebijeenkomsten voor organisaties vanuit het bedrijfsleven en voor individuele bedrijven georganiseerd.

Op verschillende toegangswegen naar Den Haag worden informatieborden geplaatst.

Eén week

Overwogen is het werk over twee weken te spreiden. Een volledige afsluiting van de Utrechtsebaan (dag en nacht, in beide richtingen) gedurende de gehele werkperiode maakt het echter mogelijk het werk tot n week te comprimeren. Dit heeft verschillende voordelen: de uitvoeringstijd is zo kort mogelijk, tijdens de afsluiting rijdt er, zo is de verwachting, minder autoverkeer als gevolg van de voorjaarsvakantie, bovendien heeft het openbaar vervoer dan om diezelfde reden meer capaciteit.

Over de gang van zaken tijdens de afsluitingsweek heeft de gemeente in de afgelopen periode intensief overleg gevoerd met politie Haaglanden, de Brandweer, Rijkswaterstaat, ANWB- tijdelijke bewegwijzering en de Kamer van Koophandel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie