Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Unieke nachtuitzending Koninginnenacht bij de TROS

Datum nieuwsfeit: 29-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Afdeling Communicatie
Hilversum, 13 april 2000

televisie
KUNST...Omdat het moet!!
uitzending: zaterdag 29 april
TV2 - 00.00 uur

Unieke nachtuitzending
KONINGINNENACHT - QUEENSNIGHT

Met de één uur durende documentaire “Queen; de magische jaren uit 1986” programmeert de TROS in KUNST...Omdat het moet!! in de nacht van 29 op 30 april een gedenkwaardige ‘Koninginnenacht/Queensnight’. De documentaire geeft een overzicht van de jaren '70-'85. De documentaire wordt gedurende twee uur gevolgd door de meest spraakmakende clips van Queen. De redactie van het programma is druk doende alle clips terug te vinden en uit te zenden. Van de veelvuldig geroemde eerste 'echte' videoclip ‘Bohemian Rhapsody’, via klassiekers als ‘We Are The Champions’ en ‘Bicycle Race’ tot de laatste (compilatie)clip, die een maand vóór Freddie’s overlijden werd gemaakt. Voor de opnamen was hij te ziek, maar de boodschap is duidelijk: 'The show must go on' !!

In 1970, toen de Koningin nog jarig was op Koninginnedag, ‘house’ Engels was voor ‘huis’ en niemand ooit van aids gehoord had, deed Freddie Mercury (officieel Frederick Bulsara) zijn intrede in de groep Smile, en veranderde meteen de naam van de formatie in QUEEN. Frederick Bulsara werd in 1946 geboren in Zanzibar (deel van het huidige Tanzania) en overleed op 24 november 1991 in London. Met Brian May (1947) op gitaar, John Deacon (1951) op basgitaar en Roger Taylor (1949) op drums herschreef Queen met zijn theatrale act de uiterlijke vorm en de sound van rockmuziek. Alhoewel de vier leden van Queen ruim twintig jaar lang hits afleverden lag het artistieke hoogtepunt van de groep in de jaren ‘70.

Regie & scenario: Rudi Dolezal & Hannes Rossacher
Productie: DoRo-production voor NBC
Redactie Kunst....Omdat het moet!!: Alexander van Haaften & Sander Offenberg Eindredactie: Ted Mooren

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie