Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Studenten organiseren 'koninklijk' kinderfeest in Leiden

Datum nieuwsfeit: 29-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Studenten organiseren 'koninklijk' kinderfeest

Nog één week

BESTUURSDIENST - Ook studenten maken zich op voor een spetterende Koninginnedag. Zo organiseren de leden van studentenvereniging Augustinus het jaarlijkse straatfeest op het Gerecht. Naast vele enthousiaste kinderen, krijgt het feest dit jaar ook koninklijke gasten op bezoek.

Sinds mensenheugenis is het op Koninginnedag voor kinderen feest op het Gerecht. De initiatiefnemer is studentenvereniging Augustinus, die ook dit jaar de organisatie van het straatfeest in handen heeft. Leden die als student tien of twintig jaar geleden zelf de mouwen opstroopten voor de Leidse kindertjes, bezoeken nu met hun eigen kroost de kinderspelen.
'De afgelopen jaren is het kinderfeest op het Gerecht steeds groter geworden', vertelt Jeroen Maljaars, bestuurslid van Augustinus en samen met vijf verenigingsgenoten verantwoordelijk voor het kinderfeest op 29 april. 'Dit jaar hebben we vanwege de komst van de koningin nog wat groter uitgepakt. Het gaat echt heel leuk worden.' Voor de kinderen zijn er tal van oud-Hollandse spelletjes. De allerkleinsten kunnen hun gezicht laten schminken. Daarnaast zijn er optredens van een goochelende clown die tevens kan buikspreken en ballonnen vouwt. 'Naast een groot luchtkussen huren we een zogeheten Spaceshot', vertelt Maljaars. 'Je krijgt het gevoel dat je de lucht in wordt geblazen, terwijl je stevig bent vastgebonden. Iedereen moet het zeker proberen!'
Het kinderfestival op Koninginnedag duurt van 10.00 tot 18.00 uur. Let u er wel op dat de wijk tot 14.00 uur beperkt toegankelijk is. Kinderen en hun ouders kunnen 's avonds aanschuiven bij het Oranjediner in het restaurant van de vereniging aan het Rapenburg 24. Kaarten zijn de hele dag bij het Straatfestival verkrijgbaar.
Zes boten
Koninginnedag biedt ook jonge muzikale talenten een podium. Kinderen tot zestien jaar oud kunnen meedoen met het muziekconcours 'Het Gouden Petje' dat de hele dag duurt. De jonge artiesten vertonen hun kunsten verspreid over de Kindervrijmarkt markt aan Rapenburg. De uiteindelijke winnaar krijgt het 'Gouden Petje', evenals een geldbedrag uit handen van burgemeester Postma. De uitreiking vindt plaats op Sociëteit Minerva aan de Breestraat om 16.00 uur. Tot slot zijn ook de roeiverenigingen in touw op Koninginnedag. Als de vorstin even na 11.30 uur op het Arsenaalplein in de rondvaartboot stapt, escorteren zes boten met roeiers het koninklijke vaartuig. De algemene roeivereniging Die Leythe evenals de
studentenroeiverenigingen Njord en Asopos begeleiden de vorstin over het water langs de Witte Singel.

Koninginnedag is een waar kinderfeest. Studentenvereniging Augustinus organiseert traditiegetrouw een straatfeest op het Gerecht. Daarnaast is de Kindervrijmarkt dit jaar groter dan ooit. Foto: Henk Bouwma.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie