Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuws en informatie gemeente Westervoort

Datum nieuwsfeit: 29-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Westervoort


NIEUWSBERICHTEN

VERKEERSMAATREGEL KONINGINNEDAG
Burgemeester en wethouders van de gemeente Westervoort maken bekend dat zij - krachtens machtiging van de gemeenteraad - in verband met activiteiten voor koninginnedag 2000 op 29 april 2000, ter beveiliging en bevordering van de goede gang van zaken in het verkeer, besloten hebben tot het treffen van een tijdelijke verkeersmaatregel:
Het gedeelte van de Dorpstraat gelegen tussen de Klapstraat en de Kloosterdreef is op 29 april 2000 tussen 7.00 uur en 18.00 uur afgesloten voor al het verkeer, behalve fietsers en voetgangers.

De maatregel zal op de gebruikelijke wijze door middel van borden met bijbehorende afzethekken worden aangegeven. Wegomleggingen in verband met de hiervoor genoemde maatregel zullen eveneens op de gebruikelijke wijze worden aangegeven.

STRAATSPEELDAG

24 mei 2000: Veilig buitenspelen op Nationale Straatspeeldag

Op woensdag 24 mei 2000 is het weer Nationale Straatspeeldag. Ouders en kinderen sluiten dan in het hele land meer dan 2.000 straten af voor het verkeer, zodat de kinderen voor één keer veilig buiten kunnen spelen. De Nationale Straatspeeldag is een initiatief van Stichting KINDEREN VOORRANG. KINDEREN VOORRANG zet zich in voor veilig, kindvriendelijk verkeer en wil de bewegingsvrijheid van kinderen in de woonomgeving vergroten.

Elk jaar doen meer dan 1.200 buurtgroepen, scholen en speeltuinverenigingen aan de Straatspeeldag mee. In overleg met hun gemeente sluiten zij een of meer straten in hun buurt af voor alle verkeer. Zo kunnen kinderen één ochtend of middag midden op straat spelen, zonder dat ze bang hoeven te zijn voor hard rijdende autos

Kindvriendelijk verkeer
De Nationale Straatspeeldag is niet alleen een grandioos feest voor kinderen en hun ouders, maar ook een actiedag voor veilig, kindvriendelijk verkeer. Een goede gelegenheid om verkeersproblemen aan te kaarten bij de gemeente en buurtbewoners op te roepen om rekening te houden met kinderen in het verkeer. Het uiteindelijke doel van de Nationale Straatspeeldag is dat alle straten binnen de bebouwde kom veilig worden voor kinderen zodat zij elke dag buiten kunnen spelen en zelfstandig naar school kunnen gaan.

Doet u mee?
Iedereen die zich zorgen maakt over de verkeersonveiligheid in de buurt en daar op een leuke manier iets aan wil doen, kan aan de Nationale Straatspeeldag deelnemen. als u een Straatspeeldag in uw eigen buurt wilt organiseren, kunt u dat het beste samen met anderen doen, bijvoorbeeld met uw buren, de school of de wijkvereniging. Als u zich als deelnemer aanmeldt bij KINDEREN VOORRANG, ontvangt u een uitgebreid actiepakket met een duidelijke handleiding.
U kunt zich telefonisch als deelnemer aanmelden bij het secretariaat van KINDEREN VOORRANG: (020) 682 63 22. Hier kunt u ook terecht als u eerst meer wilt weten over de Nationale Straatspeeldag.

ALTERNATIEVE BUSROUTES

In verband met de aanleg van een rotonde op de kruising Liemersallee, Broeklanden en Klapstraat rijden de lijnen 60, 61, 62, 64 en 69 in Westervoort gedurende een periode van ca. vier maanden een gewijzigde route.

Lijn 60 en lijn 69
Komende vanaf Arnhem rijden de lijnen 60 en 69 vanaf de Kerkstraat de volgende route:

Dorpsplein, Zuidelijke Parallelweg, Liemersallee, Het Ambacht, Rivierweg (vanuit Duiven richting Arnhem dezelfde route in omgekeerde richting).

Hierdoor vervallen voor lijn 60 de halten Vredenburg, Sporthal de Pals, Sonnedach, Broeklanden en Leigraaf en voor lijn 69 de halte Broeklanden. Er is een vervangende halte geplaatst op de Zuidelijke Parallelweg ter hoogte van de Nicolaistraat.

Lijn 61, 62 en 64
Komende vanaf Arnhem rijden de lijnen 61, 62 en 64 vanaf de Klapstraat via Emmerik naar de Klapstraat v.v.

Hierdoor vervalt voor deze lijnen de halte Sonnedach. Voor de halten Sporthal de Pals en Emmerik zijn er vervangende halten geplaatst op Emmerik.

OPROEP

Bij de gemeente Westervoort zijn momenteel twee mensen werkzaam als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Zij zijn belast met het voltrekken van huwelijken. Eén ambtenaar van de burgerlijke stand stopt binnenkort met zijn werkzaamheden. Om hem te vervangen worden kandidaten opgeroepen contact op te nemen met de heer Schuurman van de afdeling Burgerzaken (telefoon 3179330). De eisen die de gemeentewet stelt aan het ambt van buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand zijn o.a.: in het bezit zijn van de Nederlandse nationaliteit en ten minste 23 jaar oud zijn. Voldoet u hieraan en heeft u affiniteit met huwelijksplechtigheden, neemt u dan contact op voor meer informatie en/of aanmelding bij de heer Schuurman.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie