Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mooiste Oranje-momenten in de Efteling

Datum nieuwsfeit: 29-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 20 APRIL 2000

Mooiste Oranje-momenten 29 en 30 april in de Efteling

In 2000 kan men de mooiste momenten van weleer opnieuw beleven in de Efteling. Op 29 en 30 april staan de Oranje-momenten van `toen' centraal. Tijdens het Koninginneweekend wordt het defilé van Soestdijk in ere hersteld.

Kinderen met versierde fietsjes en stepjes maken kans op vorstelijke prijzen. Natuurlijk ontbreken wedstrijden zaklopen en koekhappen niet, evenmin als een demonstratie klompendansen.

Onder de noemer "De Mooiste Momenten beleef je wéér in de Efteling" organiseert de Efteling ook in 2000 weer verschillende activiteiten. Iedereen heeft in zijn of haar leven momenten waaraan men goede herinneringen heeft. In het attractiepark waaraan velen dierbare herinneringen hebben komen deze mooie momenten in 2000 weer tot leven.

Vele Nederlanders hebben goede herinneringen aan de defilés op Soestdijk. Het is dit jaar ook precies 20 jaar geleden dat Koningin Beatrix hier voor het eerst als staatshoofd op het bordes stond. Op 29 en 30 april gaat de Efteling terug naar deze tijd. Ieder kind dat zich voor 12.00 uur met een versierde fiets of step meldt bij de hoofdentree kan `s middags deelnemen aan het defilé dat door een lookalike van onze jubilerende koningin samen met haar zonen wordt afgenomen.

Vanaf het bordes van Villa Volta zal zij vanaf 14.30 uur het meest origineel uitgedoste rijwiel een prijs toekennen. Tijdens het defilé, dat voorafgegaan wordt door de Enige Echte Efteling Fanfare, zullen `scouts' volksspelen als koekhappen, zaklopen, hoelahoep en hinkelen begeleiden. Ter afsluiting wordt een klompendans opgevoerd.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie