Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bezoek Koningin aan Leiden

Datum nieuwsfeit: 29-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Plek genoeg op Witte Singel

BESTUURSDIENST - Een heuse boulevard. Op 29 april heeft Leiden er een. De Witte Singel zal die dag plaats bieden aan de duizenden belangstellenden die een glimp willen opvangen van het koninklijk bezoek. Voor toiletwagens en kraampjes met hapjes en drankjes is gezorgd.

De koningin vaart iets over half twaalf langs de 'boulevard'. De gemeente wil het de duizenden toeschouwers zo aangenaam mogelijk maken. De Horecavereniging Leiden voorziet op de drie plekken in de behoeften van de innerlijke mens: bij de Universiteitsbibliotheek, bij de speeltuin en bij de Jan van Goyenkade. De toiletwagens komen te staan bij de Groenhovenstraat, de Hugo de Grootstraat en de Universiteitsbibliotheek. Daar is ook een EHBO-post te vinden. De faciliteiten zijn geopend van 9.00 tot 14.00 uur. 'Doordat de Witte Singel op Koninginnedag autovrij is, zal er genoeg plek zijn voor bewoners én bezoekers', zegt Saskia Holland van de gemeente. 'De vaartocht over de Witte Singel is speciaal op het programma gezet om zo veel mogelijk mensen de kans te geven een glimp op te vangen van Hare Majesteit', vertelt ze. Andere plekken om het koninklijk gezelschap toe te zwaaien zijn de Breestraat en de gedeeltes van het Rapenburg die van bereikbaar zijn vanaf het Noordeinde en de Kaiserstraat.

Onder de voet
De Pieterswijk is te klein om naast bewoners ook duizenden bezoekers te herbergen. De wijk is daarom alleen toegankelijk voor bezitters van toegangsbrieven. Bewoners van de wijk hebben deze brief op verzoek toegestuurd gekregen. De beperkte toegang van de binnenstad geldt alleen voor de Pieterswijk, het gebied tussen het Rapenburg en de Breestraat, van 08.00 tot 14.00 uur. 'We willen het voor het koninklijk gezelschap én de bezoekers zo veilig mogelijk te maken', benadrukt Saskia Holland. 'Als te veel publiek zich verzamelt in de kleine steegjes, kunnen mensen bekneld raken. Langs het Rapenburg zitten de jonge ondernemers van de kindervrijmarkt. Het is niet de bedoeling dat die onder de voet worden gelopen door al te enthousiaste volwassenen.'

De Witte Singel is voor één dag Oranje. Foto en montage: Wim van Noort.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie