Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-West

Datum nieuwsfeit: 29-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)

Zaterdag 29 april 2000 - 10.00 uur

Winkel overvallen
Nieuwegein - Op vrijdag 28 april werd een winkel aan Het Sluisje in Nieuwegein-Zuid overvallen. Omstreeks negen uur in de ochtend kwam een onbekende man met een bivakmuts het kantoorgedeelte van de winkel binnen en bedreigde het winkelpersoneel met vermoedelijk een vuurwapen.

Onder bedreiging van het wapen werd het personeel gedwongen de kluis te openen. Vervolgens nam de overvaller het aanwezige geld mee en vluchtte de winkel uit in onbekende richting. Het is niet bekend hoeveel de overvaller buit maakte.

De politie van het district Lekstroom vraagt getuigen, die zich op of omstreeks genoemd tijdstip bij of in de omgeving van Het Sluisje bevonden, zich te melden via telefoonnummer: 030-6023111.

Gewonde bij aanrijding
Houten - Gistermiddag omstreeks half vijf vond er een aanrijding plaats tussen twee auto's op de Rondweg in Houten.
Een 36-jarige automobiliste uit Houten zag een rood stoplicht aan de Rondweg richting De Staart te laat, waardoor zij tegen de auto van een 71-jarige automobilist uit Houten aanreed die al voor het verkeerslicht stond opgesteld. Hierbij liep de 71-jarige bestuurder nekklachten op en werd hij voor nader onderzoek overgebracht naar het Antoniusziekenhuis.

Stunten op motor kost 3 bekeuringen
Maarssen - Een 26-jarige motorrijder uit De Meern kreeg vrijdagmiddag drie bekeuringen van een motoragent.

De motorrijder reed met hoge snelheid, op het achterwiel en aan de verkeerde zijde van de doorgetrokken streep op de Verbindingsweg richting de Hoge Brug. Bij de kruising met de Busdijk reed hij vervolgens door het rode verkeerslicht. Een fietser met zijn zoontje achterop werd hierbij bijna omver gereden. In de bocht na de Hoge Brug werd de motorrijder door de politie klemgereden. Met drie processen-verbaal op zak kon de motorrijder zijn weg vervolgen.

Politie onderschept uitzonderlijk transsport zonder vergunning Harmelen - Vanochtend om half vijf zagen agenten op de Leidsestraatweg twee diepladers rijden met op iedere dieplader een half huis. Door de uitzonderlijke breedte had het transsport nagenoeg de hele weg nodig. In de Dorpsstraat sneuvelde door de hoogte feestverziering voor Koninginnedag en takken van bomen. Het transsport werd voorafgegaan door een begeleidingsvoertuig, maar bij het zien van de politie reed deze snel door.

Een dergelijk transsport kan alleen worden uitgevoerd met een vergunning van Rijkswaterstaat en onder goede begeleiding. De bestuurders, 30 en 32 jaar uit Den Bosch, waren niet in het bezit van een dergelijke vergunning. Het betrof een transsportbedrijf uit 's Hertogenbosch en de halve huizen moesten worden afgeleverd in Uithoorn. De politie verbood de bestuurders verder te rijden en de twee diepladers werden op het industrieterrein in Harmelen geparkeerd. Pas na een vergunning en een goede begeleiding kan het transsport worden voortgezet. Tegen de bestuurders en hun werkgever wordt proces-verbaal opgemaakt.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie