Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 29-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Zaterdag 29 april 2000, 11.00 uur

Rustig verloop vrijmarkt
Utrecht - De vrijmarkt in de binnenstad is gisteravond en de afgelopen nacht rustig en in een genoedelijke sfeer verlopen. De start van de vrijmarkt kwam vanaf zes uur wat langzaam op gang, maar in de loop van de avond stroomde het gebied van de vrijmarkt gezellig vol. Nadat 's nachts om één uur overal de muziek uit moest, gingen de meeste bezoekers naar huis. Alhoewel het niet mogelijk is het aantal bezoekers aan te geven, heeft de politie de indruk dat het rustiger was dan voorgaande jaren.

Agenten en toezichthouders hielden met honderd personen toezicht. Beginnende conflicten werden in de kiem gesmoord. Zij hield vanaf de start in het vrijmarktgebied 18 mannen aan in verband met gepleegde mishandelingen en vernielingen. Naast tientallen bekeuringen voor foutief parkeren, kregen 54 mannen een boete van honderd gulden voor het op straat urineren. De gemeente had overigens negen toiletwagens in het gebied geplaatst. 's Avonds omstreeks kwart voor tien werd een 24-jarige vrouw op de Wittevrouwenbrug door twee knapen op een bromfiets beroofd van haar rugtas. Ondanks een snelle zoekactie van motoragenten konden de berovers niet meer worden achterhaald.

De brandweer controleerde ook dit jaar weer op de veiligheid van bak- en braadinstallaties. Opvallend was dat er in tegenstelling tot voorgaande jaren veel minder mensen gebruik maakten van bak- en braadtoestellen die op gas werkten. Electriciteit had de voorkeur. In totaal verrichtte de brandweer 70 controles. Bij tien standhouders bleek het materiaal niet in orde of waren geen blusmiddelen voorhanden. Een verkoper van levensmiddelen moest op de Breedstraat zijn stand verplaatsen omdat de brandweer er niet door kon.

Door de hevige regenval was om elf uur, tijdstip waarop dit persbericht werd verzonden, het vrijmarktgebied vrijwel uitgestorven.

Twee vrouwen beroofd van geld en sieraden
Utrecht - Twee vrouwen, 27 en 23 jaar uit Utrecht en Bilthoven, zijn vrijdagavond beroofd van hun tassen en sieraden.
Omstreeks half elf stapten zij op de Cantondreef uit hun auto. Plotseling werd de 23-jarige vrouw door een man vastgegrepen en kreeg zij een mes op haar keel gedrukt. Zowel haar vriendin als zij moesten hun tassen en sieraden afgeven. Hierna verdween de overvaller met de gestolen goederen in het donker.

De slachtoffers waren door het gebeuren zeer overstuur en werden door de politie van Utrecht-Noord opgevangen en later bij familie ondergebracht.

In verband met deze overval is de politie dringend op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden bij de recherche van het politiedistrict Utrecht-Noord tel: 030 - 239 7111.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie