Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zeven nieuwe bewegwijzerde skateroutes in Flevoland

Datum nieuwsfeit: 30-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 30 APRIL 2000

Samenwerking zorgt voor mooi project in "skateprovincie" Zeven nieuwe bewegwijzerde skateroutes in Flevoland

Vanaf eind mei heeft Flevoland er zeven nieuwe bewegwijzerde skateroutes bij. Het Flevolands Bureau voor Toerisme, de Skateschool Nederland, de betrokken gemeenten en het bedrijfsleven werken samen aan dit project.

De gemeente Lelystad, Dronten en Noordoostpolder krijgen elk 2 routes en de gemeente Zeewolde één route. Het skaten is een hype in heel Nederland en Flevoland speelt hierop in door het ontwikkelen van bewegwijzerde routes.

De zeven routes zijn op dit moment in ontwikkeling en vanaf eind mei voor iedereen te skaten. Alle routes worden bewegwijzerd en zijn geschikt voor diverse soorten skaters. Zo zijn er routes voor de recreatieve skater, maar ook voor de echte kilometervreter. Elke route heeft een eigen kleur pijl voor de bewegwijzering, waardoor ze goed van elkaar te onderscheiden zijn.

Startpunten
De routes leiden de skaters grotendeels over bestaande fietspaden. De volgende startpunten zijn reeds bekend; het Nederlands Sportmuseum Olympion in Lelystad, pannenkoekrestaurant Dubbel Op in Lelystad, het Van der Valk Hotel in Emmeloord en café restaurant De Kombuis in Swifterbant.

Onderweg komt de skater verschillende horecagelegenheden tegen waar hij/zij even kan rusten. De Skateschool Nederland, gespecialiseerd op skategebied, zet de routes uit in samenwerking met het Flevolands Bureau voor Toerisme.

Samenwerking
De samenwerking tussen deze organisaties zorgt voor zeven leuke, afwisselende routes die laten zien dat Flevoland uitermate geschikt is voor het skaten. Door onder andere een financiële bijdrage van het Leader II project en de betrokken gemeenten is het mogelijk om deze routes te ontwikkelen.

Bijzonderheden over de route, zoals wegopbrekingen, omleidingen of andere belangrijke wijzigingen kan de skater nakijken op de internetpagina; www.skateschool.nl.

Op deze manier komt de skater nooit voor verassingen te staan. Ook is het aan te raden om een skatecursus te volgen zodat de skater het remmen onder de knie heeft. Een skater moet in alle verkeerssituaties kunnen remmen.

Skatewaaier
De routes worden gebundeld in een skatewaaier. Van elke route komt een apart kaartje met daarop een plattegrondje, een beschrijving en andere informatie over de route. Met het oog op de veiligheid van het skaten komt er in de skatewaaier een apart kaartje met skatetips. De skatewaaier wordt in zijn geheel verkocht en los per routekaartje.
De skatewaaier kost ƒ 8,95 en de losse routes kosten ƒ 1,75 per stuk. Vanaf eind mei zijn de skateroutes te koop bij de VVV-winkels in Flevoland. De officiële opening is op 31 mei bij het Nederlands Sportmuseum Olympion.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie