Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Le Mans: Racing for Holland tweede testsessie

Datum nieuwsfeit: 30-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tom Coronel

30 April 2000: Weinig problemen voor Racing for Holland in tweede sessie

Ook in de tweede sessie heeft het Racing for Holland team veel kunnen testen. De auto bleek opnieuw erg betrouwbaar zodat het team de tijd optimaal kon benutten. In de middagsessie heeft Jan Lammers met de 'sprintcar setup' gereden. Dat wil zeggen dat het team het bodywork met de lange achterkant (in vaktermen longtail) weer vervangen heeft voor de standaard versie. In de ochtendsessie had het team namelijk al gezien dat met het speciale Le Mans bodywork teveel neerwaardse druk ontwikkeld wordt waardoor de auto ongeveer 10 km/h tekort komt op het rechte stuk. Omdat het vandaag erg warm was op Le Mans heeft het team besloten niet echt voor een snelle tijd te gaan. Dit was ook niet nodig omdat de organisatie dit keer de deelnemers voor de race niet op basis van rondetijden selecteert. Zoals bekend zijn er geen officiële tijden bekend, maar zodra er meer informatie is laten we dit natuurlijk weten.

Tom Coronel was vandaag de hele dag aanwezig bij de test. Om de trainingssessies van twee keer twee uur optimaal te benutten is besloten om Jan Lammers al het testwerk te laten doen. Tom zal echter deze week nog een stoeltje laten maken voor de auto zodat hij tijdens de volgende testsessie wel deel kan nemen. Wanneer dit plaats gaat vinden is nog niet exact bekend. Vooralsnog is het team van plan om in ieder geval twee testsessies van drie dagen te houden.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie