Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Regio

Datum nieuwsfeit: 30-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Regio 30-04-2000
Politieberichten van zaterdag 29 april (13.00 uur) tot en met zondag 30 april (13.00 uur)

Koninginnedag: rustig verlopen
Koninginnedag is in de provincie over het algemeen rustig verlopen. Alleen in Kollum liep in de namiddag de zaak uit de hand. De horecagelegenheden moesten daar om 18.00 uur sluiten en mochten om 20.30 uur weer open. Hierdoor kwam er een grote groep mensen op straat terecht. Op de Voorstraat in Kollum braken verschillende vechtpartijen uit. De hulp van de politie werd ingeroepen. De politie was met 15 politiemensen en een politiehond ter plaatse. In eerste instantie is getracht met zachte drang de vechtpartijen te scheiden, doch dit werkte averechts. De aanwezigen keerden zich massaal tegen de politie, die daarop was genoodzaakt van de wapenstok en diensthond gebruik te maken. Tijdens de ongeregeldheden werd een 53-jarige politieman neergeslagen. De verdachte een 44-jarige man uit Kollum werd ter plaatse aangehouden en zit op dit moment nog vast. Verder werden nog twee mannen aangehouden. Een 21-jarige inwoner uit Buitenpost voor het niet voldoen aan een bevel of vordering en een 20-jarige inwoner uit Drachten voor het brengen van de Hitlergroet. De laatste twee verdachten zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld. Na de aanhoudingen keerde de rust weer in Kollum weer en ook gedurende de nacht is het rustig gebleven.

Dokkum: diefstal vlaggen
Zaterdag omstreeks 17.00 uur werden twee mannen van 33 en 51 jaar uit Dokkum aangehouden, die voor het gemeentehuis in Dokkum de aldaar staande vlaggen inclusief de vlaggenmast hadden weggenomen. De vlaggenmast hadden ze achtergelaten bij hotel de Posthoorn. Op de Stationsweg konden de beide verdachten worden aangehouden. Ze hadden de vlaggen onder hun hemd verstopt. Het betrof hier een Friesche en een Dokkumervlag. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal zijn ze in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: poging brandstichting
Zaterdag omstreeks 20.00 uur kwam er een melding binnen dat personeel van een horecagelegenheid in de Oude Doelesteeg een man hadden aangehouden. De man, een 32-jarige inwoner uit Leeuwarden, was eerder die dag uit de horecagelegenheid verwijderd, nadat hij lastig was geweest. De man was teruggekomen met een fles benzine, die hij leeggooide. Door het personeel kon voorkomen worden dat het dit aanstak. De eigenaar, een man van 26 jaar uit Leeuwarden, heeft aangifte gedaan. De verdachte is overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Beetgum: vechtpartij
Zaterdag omstreeks 19.00 uur kwam er een melding binnen dat bij de kerk in Beetgum een vechtpartij zou zijn, waarbij drie mannen waren betrokken. De aangever, een man van 57 jaar uit Beetgum, zat thuis toen hij zag dat twee mannen bij zijn auto stonden en dat een man tegen zijn auto stond te urineren. Hij is toen naar binnen gegaan en heeft een emmer water gepakt en is in zijn auto achter de beide mannen aangereden. In de Buorren heeft hij de emmer water over de man, die tegen zijn auto had gepist, leeggegooid. Deze man is toen met de aangever gaan vechten, daarbij geholpen door zijn maat. De aangever liep verschillende klappen op en kreeg een wond bij zijn linkeroog en rechteroor. Ook werden deuken in zijn auto geschopt. De jongen die tegen zijn auto stond te urineren kent de aangever van naam. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Harlingen: mishandeling
Zaterdag omstreeks 22.00 uur kwamen twee inwoners uit Harlingen een café binnen aan de Lanen. Het tweetal had al een lokaalverbod, daar zij reeds eerder moeilijkheden hadden veroorzaakt. Ook nu ontstonden er weer problemen en werden er vernielingen gepleegd. De eigenaar, een man van 46 jaar uit Harlingen, werd geslagen en kreeg een kopstoot van 40-jarige verdachte. Deze werd aangehouden en ingesloten. De aanleiding tot de ruzie is niet bekend.De andere verdachte eveneens 40 jaar, moet nog worden gehoord.

Oudehaske: autobrand
Zaterdag omstreeks 22.45 uur reed een bestuurder, een man van 20 jaar uit Raerd, met zijn personenauto, een Renault 5, over de Rijksweg A 7 onder Oudehaske. Plotseling brak er brand uit onder de motorkap. De oorzaak van de brand is niet bekend. Door de brandweer werd de brand geblust, doch deze kon niet voorkomen dat de gehele auto uitbrandde.
Kollum: verzet
Zondag omstreeks 00.45 uur zagen twee patrouillerende agenten dat een man, een 21-jarige inwoner uit Kollum, een straatklinker gooide naar een horecagelegenheid in de Voorstraat. Naar later bleek was de man uit deze horecagelegenheid verwijderd. Toen hij nogmaals wilde gooien, werd dit door de agenten verhinderd. De man keerde zich toen tegen de agenten, die hem daarop hebben aangehouden.

Aldeboarn: onder invloed
Zondag omstreeks 01.25 uur werd op de Wjitteringswei een automobilist gecontroleerd. Het bleek dat de man, een 37-jarige inwoner uit Goengahuizen te veel had gedronken. Aan het bureau blies hij 330 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Drachten: onder invloed
Zondag omstreeks 01.30 uur werd op de Rijksweg A 7 onder Drachten een bestuurder van een bestelauto gecontroleerd. De man, een 36-jarige inwoner uit Aldeboarn, bleek teveel te hebben gedronken. Aan het bureau blies de man 350ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.
Leeuwarden: inbraak winkel
Zondag omstreeks 02.15 uur werd ingebroken in een winkel aan de Schrans. Door het openbreken van een deur kwam men de winkel binnen. De in de winkel staande kassa werd vernield en een zeer klein geld bedrag (minder dan f 5.-) werd weggenomen. De aangever, een man van 47 jaar, die boven de winkel woont, was wakker geworden van een verdacht geluid en had de politie gebeld. Aan de hand van een signalement kon de verdachte, een man van 24 jaar uit Leeuwarden, op de Verlengde Schrans worden aangehouden. De verdachte is ingesloten>
Sneek: onder invloed
Zondag omstreeks 02.55 uur zag een patrouille een bestuurder rijden over de Lemmerweg. De bestuurder van de personenauto reed slingerend en op de Waterkers bracht de bestuurder zijn auto tot stilstand. De bestuurder, een man van 47 jaar uit Sneek, weigerde na twee keer geblazen te hebben, verder iedere medewerking. Ook aan het bureau wenste de man niet mee te werken. Hij kreeg een rijverbod voor 24 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Lemmer: lastige klant
Zondag omstreeks 03.10 uur stond een politieauto op het plein voor het gemeentehuis in Lemmer. Een man, een 33-jarige inwoner uit Lemmer, ging achter in de politieauto zitten en wenste deze niet meer te verlaten. De agenten moesten hem maar even thuis brengen. Ondanks een vordering bleef de man zitten. Hierop werd de deur gesloten en is men met de man weggereden. Het werd niet zijn woning, maar wel het politiebureau, alwaar de man een proces-verbaal heeft gekregen, ter zake het niet voldoen aan een bevel of vordering.
Leeuwarden: vervelende jongelui
Zondag omstreeks 05.35 uur werden op het Ruiterskwartier twee mannen aangehouden, ter zake het niet voldoen aan een bevel of vordering en belediging. De beide mannen, 17 en 19 jaar beiden uit Leeuwarden, wilden nog bij de FEBO naar binnen, terwijl deze al gesloten was. Toen ze binnen kwamen, werden ze er door het personeel weer uitgezet. Beide mannen waren onder invloed en men hen viel niet te praten. Ze werden gesommeerd om door te lopen, doch hieraan werd niet voldaan. Ook kregen de agenten diverse beledigingen naar hun hoofd. Toen de mannen na herhaalde malen vorderen niet weggingen, zijn ze aangehouden en ingesloten.

Hardegarijp: onder invloed
Zondag omstreeks 06.10 uur werd op de Rijksstraatweg een automobilist gecontroleerd. De man, een 28-jarige inwoner uit Ried, had te veel gedronken. Aan het bureau blies de man 300 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Leeuwarden: inbraak woning
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Oenemastate. Door verbreking van een ruit in de achterdeur kwam men de woning binnen. Uit de woning zijn sieraden, een cd-speler en geld weggenomen. De eigenaar, een man van 32 jaar uit Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting en PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...