Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voedingscentrum: Nieuwe krasfolder Warme Maaltijdtest

Datum nieuwsfeit: 01-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Voedingscentrum
Nieuwe krasfolder Warme Maaltijdtest

2-5-2000

Op 1 mei 2000 is door Nelli Cooman de Warme Maaltijdtest geïntroduceerd in Safari Beekse Bergen. Deze nieuwe krasfolder van het Voedingscentrum wordt evenals de Groente- en Fruittest op grote schaal ingezet tijdens het vierde jaar van de campagne 'Goede voeding, wat let je?'. De test geeft consumenten op een snelle en eenvoudige manier inzicht in hoe gezond hun warme maaltijd is samengesteld. De boodschap van de campagne 'Eet meer groenten en fruit en minder verzadigd vet' staat hierbij centraal.

Uitslag en tips
Veel Nederlanders zullen na het doen van de test er achter komen dat zij aan de samenstelling en bereiding van de warme maaltijd het één en ander kunnen verbeteren. De volgende tips zijn van toepassing:
- Bak en braad in margarine of bak- en braadproduct uit fles of kuipje òf in olie.

- Eet elke dag 2 ons groenten.

- Kies voor minder vette vleessoorten (zoals tartaar, bieflappen, kip of kalkoen) en 1 à 2 per week vis.

- Neem als dessert fruit, een vruchtensalade of een mager zuivelproduct.
De nieuwe gratis brochure 'Verantwoord bakken en braden, basis voor een gezonde warme maaltijd' van het Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën sluit uitstekend aan bij de Warme Maaltijdtest.
Verspreiding
De Warme Maaltijdtest kan in de maand mei gratis worden opgehaald bij de filialen van Super de Boer. In het blad C1000-ideeën staat de Warme Maaltijdtest in het meinummer. Ook intermediairen zoals diëtisten zetten de nieuwe krasfolder in binnen voorlichtingsactiviteiten. Voor internetgebruikers bestaat de mogelijkheid de Warme Maaltijdtest evenals zes andere eettesten te maken via de site van het Voedingscentrum (www.voedingscentrum.nl).

Pilot in dierentuinen
De 'onthulling' van de Warme Maaltijdtest vond plaats in het Afrikadorp van Safari Beekse Bergen. Tot 7 mei 2000 wordt in het kader van de campagne 'Goede voeding, wat let je?' een pilot gestart voor samenwerking met dierentuinen. Er worden diverse activiteiten georganiseerd (waaronder roerbakdemonstraties) met als thema 'voeding voor mens en dier'. De Warme Maaltijdtest staat hierbij centraal. In oktober 2000 zijn de activiteiten in meerdere dierentuinen aan te treffen.

Aanvragen van krasfolders
Consumenten kunnen de Warme Maaltijdtest, de Groente- en Fruittest èn de brochure 'Verantwoord bakken en braden, basis voor een gezonde warme maaltijd' , kosteloos aanvragen via de gratis informatielijn van het Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën 0800-0998810 (ma t/m vr van 12.00 tot 16.00 uur); e-mail: (info@voorlichtingmvo.nl). Voor de testen en informatie over het eten van meer groenten en fruit kan de consument ook terecht bij het Voorlichtingsbureau Groenten en Fruit 079-3470808; e-mail: (vgf@groentenenfruit.nl). Intermediairen zoals diëtisten en GGD-en kunnen de testen in setjes van 50 stuks aanvragen bij het Voedingscentrum 070-3068815; e-mail: (stuurgroep@vc.agro.nl).

De ontwikkeling van de Warme Maaltijdtest is mede mogelijk gemaakt door ZorgOnderzoek Nederland (hoofdfinancier van de campagne), de Nederlandse Hartstichting en de Nederlandse Kankerbestrijding/KWF.

Voor vragen over voeding kan contact worden opgenomen met de Voedingstelefoon van het Voedingscentrum: 070-3068810 (ma t/m vr van
12.00 tot 16.00 uur).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie