Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tilburg: Behoud buurtbeheerder Jeruzalem voor twee jaar

Datum nieuwsfeit: 01-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg


1-5-2000

Voortzetting buurtbeheerder Jeruzalem met 2 jaar

Sinds mei 1998 is in Jeruzalem een buurtbeheerder aangesteld door woningcorporatie Tiwos en de gemeente voor 36 uur per week. Dit was één van de maatregelen uit Wijkveiligheidsplan Jeruzalem e.o. Het ging om een experiment van 2 jaar. Gezien het succes hebben Tiwos en gemeente nu besloten om de buurtbeheerder voor Jeruzalem te behouden, opnieuw voor een periode van 2 jaar. De arbeidstijd is teruggebracht naar 24 uur per week. Na de opstartfase die arbeidsintensiever is, is het nu goed werkbaar om met structureel minder uren door te gaan. Tiwos en gemeente betalen ieder de helft van de kosten.

De uitvalsbasis voor de buurtbeheerder is buurthuis Jeruzalem. Hij is in dienst bij Tiwos, die alle woningen in Jeruzalem in bezit heeft. Naast deelname aan overlegsituaties heeft hij een uitgebreid netwerk opgebouwd met bewoners, politie, buurtconciërges, wijkorganisatie, Andreasschool en gemeentelijke afdelingen.

De taken van de buurtbeheerder zoals omschreven in het Wijkveiligheidsplan, bestaan uit signalering, toezicht houden, aanspreken van bewoners, bemiddeling bij met name overlastsituaties en burenruzies, klusjes in de woningen en deelname aan diverse overleggen in de wijk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie