Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Apeldoorn voert Regeling Hoger Personeel in

Datum nieuwsfeit: 01-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Apeldoorn


Persberichten naar overzicht


Gemeente Apeldoorn voert Regeling Hoger Personeel in De gemeente Apeldoorn is met de vakbonden overeengekomen een proef te gaan doen met een Regeling Hoger Personeel. Apeldoorn is daarmee een van de eerste gemeenten die zon regeling gaat invoeren.

De Regeling Hoger Personeel houdt in dat met leidinggevenden in schaal dertien of hoger afwijkende afspraken gemaakt kunnen worden over arbeidsvoorwaarden. Zo kan een leidinggevende tijdelijk, dus voor een bepaalde periode, in plaats van vast aangesteld worden. In ruil hiervoor kan hij of zij een hoger salaris ontvangen. Daar staat wel tegenover dat de leidinggevende na het beëindigen van die tijdelijke aanstelling een lagere uitkering krijgt dan normaal het geval is. Beslissingen hierover neemt alleen het college van burgemeester en wethouders. De besluiten worden (anoniem) gemeld aan de vakbonden. De proef start in mei en wordt na een jaar beoordeeld.

De gemeente en de vakbonden hebben verder een lokale CAO afgesloten. Belangrijk onderdeel daarvan is, dat een proef met een lokaal cafetariasysteem gedaan wordt. Personeelsleden krijgen een bepaald budget te besteden, dat zij kunnen inzetten voor koffie- en thee tijdens het werk, een premiespaarregeling, PC-accessoires of een combinatie daarvan. De CAO loopt van dit jaar tot en met eind volgend jaar.

Beide regelingen passen binnen het beleid van de gemeente om te komen tot flexibelere arbeidsvoorwaarden. Gemeente en vakbonden zijn tevreden met het onderhandelingsresultaat.© 2000, Gemeente Apeldoorn

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie