Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Numico doet openbaar bod op Rexall Sundown in de VS

Datum nieuwsfeit: 01-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Numico

9 mei - Acquisitie Numico doet openbaar bod van USD 1,8 miljard op Rexall Sundown in de VS

Koninklijke Numico N.V. heeft overeenstemming bereikt over de overname van Rexall Sundown Inc., Boca Raton, Florida (Verenigde Staten) en zal daartoe een openbaar bod uitbrengen op alle uitstaande aandelen Rexall Sundown voor een bedrag van USD 24 per aandeel. Het management van Rexall Sundown ondersteunt het bod. Met de overname is een totaalbedrag gemoeid van USD 1,8 miljard. Dit is inclusief de nettoschulden van Rexall Sundown ten bedrage van USD 114 miljoen en de waarde van de uitstaande aandelenopties bij Rexall Sundown. Na de overname heeft Numico op jaarbasis een pro forma omzet van meer dan EUR 4,5 miljard in 2000 en telt ruim 28.500 medewerkers.

De overname past in Numico's strategie om haar positie als leidende onderneming op de markt van voedingssupplementen verder te versterken. Numico verwacht dat de acquisitie, die naar verwachting in het tweede kwartaal van 2000 zal zijn gerealiseerd, onmiddellijk zal bijdragen in de winst per aandeel. De voorgenomen transactie complementeert Numico's overname in augustus 1999 van General Nutrition Companies Inc. (GNC), vooraanstaand producent en distributeur van voedingssupplementen via speciaalzaken. De acquisitie van GNC heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de 46% winsstijging van Numico over het eerste kwartaal 2000 in vergelijking met dezelfde periode in het afgelopen jaar. Dit overtreft de verwachtingen zoals uitgesproken ten tijde van de overname van GNC. De overname van Rexall Sundown als belangrijke leverancier van voedingssupplementen aan de detailhandel verschaft Numico een sterke positie in alle afzetkanalen in de snelgroeiende Amerikaanse markt van voedingssupplementen en versterkt de groeimogelijkheden zowel in de Verenigde Staten als wereldwijd.

Rexall Sundown
Rexall Sundown (Nasdaq: RXSD) is een vooraanstaand producent en marketeer van voedingssupplementen en gezondheidsproducten. De pro forma jaaromzet voor 2000 bedraagt USD 820 miljoen (inclusief recente acquisities) en is voornamelijk afkomstig uit de Verenigde Staten. Bij de onderneming werken meer dan 1.500 mensen.
Rexall Sundown beschikt over een aantal sterke merken die worden afgezet via de detailhandel, drogisterijketens en supermarkten. Belangrijke merken zijn Osteo-Bi-Flex (producten voor bot- en gewrichtsklachten), Sundown Herbals (kruiden), Metab-O-LITE (dieetproducten), MET-Rx (sportvoeding) en Worldwide Sport (eiwitproducten). Verder brengt de onderneming ook een exclusieve reeks producten op de markt via een netwerk van distributeurs van Rexall Showcase.

Rexall Sundown beschikt over grote moderne productiebedrijven met een oppervlakte van meer dan 70.000 m2. Aanvullende informatie over Rexall Sundown is beschikbaar op de website: www.rexallsundown.com.

Numico
Koninklijke Numico is marktleider in gespecialiseerde voedingen, zoals zuigelingenvoeding, medische voedingen en voedingssupplementen. Numico is toonaangevend op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van wetenschappelijke voedingen.
Numico's jaarlijkse omzet, voor de acquisitie, zou in 2000 naar verwachting circa EUR 3,7 miljard bedragen. Numico heeft ruim 27.000 medewerkers en heeft activiteiten in meer dan 100 landen. Numico is marktleider op het gebied van speciale voedingen in Europa en een aantal landen in het Verre Oosten.

Strategie en synergie De overname versterkt het marktleiderschap van Numico op de groeiende markt van de voedingssupplementen. Dankzij intensieve researchactiviteiten heeft Numico een reeks gespecialiseerde voedingssupplementen ontwikkeld. Deze producten zullen binnenkort geïntroduceerd worden in de Amerikaanse speciaalzaken en het netwerkmarketing kanaal, waarin de onderneming al een sterke positie heeft. Door de overname van Rexall Sundown, belangrijke leverancier van voedingssupplementen aan de detailhandel, komt Numico in bezit van zeer bekende merken en heeft Numico toegang tot het grootste distributienetwerk in de Verenigde Staten. De overname stelt Rexall Sundown in staat haar sterke marktpositie in het detailhandel- en supermarktkanaal te versterken en geeft toegang tot de Europese markt.

Numico en Rexall Sundown hebben een gezamenlijke pro forma omzet van meer dan EUR 4,5 miljard. Initiële kostenbesparingen in inkoop, productie en administratie zullen EUR 25 miljoen bedragen.

Het management van Rexall Sundown, inclusief President en CEO Damon DeSantis, hebben nieuwe arbeidsovereenkomsten gesloten met Numico en zullen na de overname aanblijven.

Financiering
Numico verwacht de overname te kunnen financieren met een kortlopende brugfinanciering die later zal worden geherfinancierd.
Schroder Salomon Smith Barney is financieel adviseur van Numico. Rexall Sundown wordt geadviseerd door Morgan Stanley Dean Witter.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie