Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HES Amsterdam biedt Asian Business Studies

Datum nieuwsfeit: 01-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Deze pagina's bevatten nieuws van de verschillende opleidingen en afdelingen van de HES Amsterdam en andere relevante informatie over het hoger beroepsonderwijs.

Zakendoen met Aziatische landen: nieuwe heao-studie aan de HES
Wil je een internationale gerichte carrière? Voel je je thuis in het buitenland en spreek je graag buitenlandse talen? Heb je bovendien speciale belangstelling voor landen als China, Japan, Korea of Indonesië.
Als je op deze vragen met Ja kan antwoorden dan hebben wij de opleiding voor je in huis.
Als specialisatie van de afstudeerrichting Internationaal Management bieden wij met ingang van het studiejaar 2000/2001 Asian Business Studies (ABS). Een Nederlandstalig programma waar je alle ins en outs van het zakendoen met Aziatische landen leert.

(INLINE] Asian Business Studies is gebaseerd op het programma van Internationaal Management en biedt uitstekende mogelijkheden om commerciële management functies te vervullen bij bedrijven die zakendoen met Azië of bij Aziatische bedrijven zelf.

Het programma biedt met vakken als marketing, bedrijfseconomie, algemene economie, recht en informatica een goede algemene basis.

De specifieke beroepsvaardigheden komen aan de orde bij vakken als cross-cultureel management, exportmanagement, Aziatische geschiedenis,
-politiek en cultuur en in de projecten waaraan wordt gewerkt. Vanaf het eerste tot en met het vierde jaar wordt behalve Engels (verplicht) ook een Aziatische taal (Chinees, Japans, Bahassa Indonesia) aangeboden.

Onderdeel van de opleiding is tevens een stage van 5 maanden, bij voorkeur in een Aziatisch land en een semester studeren aan een Universiteit of Hogeschool in Azië.

De studie wordt afgesloten met een afstudeeropdracht en het schrijven van een scriptie.
Je kunt later terechtkomen bij diverse bedrijven die zakendoen met Azie als bijvoorbeeld: Area manager, Export-/Importmanager of Business Unit Manager. Maar je kunt ook overheidsfuncties vervullen bij verschillende ministeries. Liggen jouw vaardigheden meer op het gebied van advisering dan kun je kiezen voor consultancy functies: Agent of bijvoorbeeld Business Development Manager.

©2000 HES Amsterdam

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie