Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internetspreekuur over 'Werk en kanker'

Datum nieuwsfeit: 01-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Kankerbestrijding


Thema Internetspreekuur 1/5

Kanker en (weer) werken

op www.gezondsite.nl

Amsterdam/Hilversum - 26 april 2000

"Werk en kanker" is het thema van de zevende aflevering van het wekelijkse AVRO-KWF Internetspreekuur van maandag 1 mei. Het spreekuur vindt plaats op www.gezondsite.nl tussen 16.00 en 17.00 uur. Iedereen, die vragen heeft over moeilijkheden die zich kunnen voordoen bij werkhervatting bij of na kanker, kan aan het Internetspreekuur deelnemen. Via het forum op de site kunnen vooraf al vragen worden gesteld. De weekgasten zijn Cor van Gerwen - werkgever en Jan Schrauwen - deskundige van het FNV: WAO en Werkhervatting.

Veranderingen in werk
Na behandeling hebben kankerpatiënten tijd nodig om te herstellen en te verwerken wat zij hebben meegemaakt. Langzaam maar zeker kan de draad van het gewone leven weer worden opgepakt. Ook als men zich niet ziek meer voelt, betekent dit nog niet dat alles weer gewoon is. Sommige patiënten hebben nog lange tijd na de behandeling last van bijwerkingen zoals bijvoorbeeld vermoeidheid na chemotherapie. Anderen zijn gedwongen een prothese te dragen na een behandeling tegen kanker. Door de ziekte kan de omgang met familie en vrienden veranderd zijn. Meestal is het niet eenvoudig om werk, huishouden en hobby's weer uit te oefenen als voordat men ziek werd.

Het spreekuur is een gezamenlijk initiatief van AVRO en Nederlandse Kankerbestrijding/ Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) en is een Internetprogramma in beeld, tekst en geluid dat los staat van radio of televisie. Nu steeds meer mensen een Internetaansluiting hebben, wil het KWF ervaring opdoen met deze manier van voorlichting. Belangrijk voordeel is, dat mensen rechtstreeks vragen kunnen voorleggen aan deskundigen en aan andere deelnemers, en ook de vragen van anderen kunnen volgen. Vaak geven die een gevoel van herkenning. Voor de AVRO zijn de spreekuren een nieuwe vorm van communicatie naast gids, radio en tv. Elke maandagmiddag komt een ander onderwerp aan bod. Op 15 mei is voorlopig het laatste spreekuur gepland.

Om aan het spreekuur deel te kunnen nemen, dient men vantevoren via de site, gratis de RealPlayer te downloaden. Op dit moment al kunnen via de site vragen naar het panel worden toegezonden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie