Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gratis compost voor inwoners van Maassluis

Datum nieuwsfeit: 01-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Maassluis

Persbericht

Kenmerk: YR.087
Datum: 26 april 2000

Gratis compost voor inwoners van Maassluis

Inwoners van Maassluis kunnen vanaf 1 mei een gratis zak GFT-compost afhalen bij de Milieustraat aan de Heldringstraat 6. De compost is gemaakt van apart ingezameld Groente-, Fruit- en Tuinafval en is zeer goed bruikbaar als bodemverbeteraar voor in de tuin of balkonbak.

De gemeente Maassluis houdt regelmatig een actie om haar inwoners te bedanken voor het apart houden van de verschillende soorten afval en om te laten zien, dat afvalscheiding wel degelijk nuttig is. Zeker voor wat betreft het GFT-afval kan een extra stimulans geen kwaad. Helaas moet worden vastgesteld dat het nu net met deze afvalsoort niet zo goed gaat.

De kwaliteit van het ingezamelde groene afval gaat achteruit. Er is vaker sprake van vervuiling in die zin dat er allerlei soorten afval inzitten die niet in het GFT-afval thuis horen. Plastic en bijvoorbeeld verpakkingsmaterialen kunnen immers niet gecomposteerd worden. In het GFT-afval horen alleen organische materialen thuis, die een goede kwaliteit compost opleveren. Als het GFT-afval te sterk is vervuild, kan de hele lading worden afgekeurd door de afvalverwerker. Dat is niet alleen jammer voor die mensen die wel hun best hebben gedaan het afval goed te scheiden, maar eigenlijk voor iedereen die in Maassluis reinigingsrechten moet betalen. Het verbranden van afval is immers duurder dan de verwerking tot compost. En de Maassluizers betalen de kosten van de afvalverwerking zelf. Wie het afval goed scheidt doet dat dus niet alleen voor het milieu, maar ook voor zijn of haar eigen portemonnee.

Wie zelf wil ervaren dat het apart houden van het GFT-afval niet voor niets is, kan gratis een zak GFT-compost halen bij de Milieustraat in Maassluis. De actie is alleen bedoeld voor inwoners van Maassluis en er kan dus worden gevraagd om een legitimatiebewijs. Er zit 30 liter compost in een zak en men kan één zak per persoon meekrijgen. De actie is beperkt, dus op is op.

De Milieustraat is geopend van maandag tot en met donderdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 tot 15.30 uur, op vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Inwoners van Maassluis kunnen hier vele soorten afval gescheiden inleveren.

Laatste wijziging: 28 April 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie