Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zoekmachine Vinden.NL biedt gratis internettoegang

Datum nieuwsfeit: 01-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Als eerste zoekmachine in Nederland

Vinden.NL biedt gratis internettoegang

Vinden.NL biedt vanaf 1 mei 2000 in Nederland gratis toegang tot Internet aan. Iedere abonnee krijgt de beschikking over onbeperkte Internettoegang, een onbeperkt aantal e-mail adressen (POP3), een 15 mb homepage en toegang tot duizenden nieuwsgroepen. Vinden.NL is de eerste zoekmachine in Nederland die gratis Internettoegang biedt. De introductie van deze nieuwe dienst is tevens de start voor een grote reclamecampagne.

Bezoekers kunnen zich op de site zonder registratiekosten als abonnee aanmelden voor gratis internettoegang. Binnen vijf minuten is de gebruiker online. Voor hulp is een telefonische en online helpdesk geopend. "Wij willen internet compleet maken", stelt Jan-Willem Tusveld, directeur van Vinden.NL. "Gratis internettoegang, met tal van extra's, hoort daarbij." Abonnees kunnen hun eigen homepage inrichten en daar bovendien zelf een herkenbare naam voor kiezen, bijvoorbeeld 'bloemen.vinden.nl'. Ook de e-mail adressen zijn gebruiksvriendelijk, want zelf te bepalen. Geen ingewikkelde codes of cijfers, maar bijvoorbeeld (piet@jansen.vinden.nl) of (jansen@vinden.nl). Op 1 mei gaat een grootschalige reclamecampagne van start, op radio en Internet. Deze zal ruim twee maanden duren. "Binnen een jaar willen wij in de top 5 van Nederlandstalige zoekmachines staan", aldus Tusveld. "Tot nu toe zijn wij op eigen kracht, zonder marketingactiviteiten gegroeid. De campagne dient vooral een impuls te geven aan een nog grotere naamsbekendheid."

Vinden.NL is een zogeheten meta-zoekmachine voor het nationaal en wereldwijd zoeken op Internet. Bij een zoekopdracht worden de beste resultaten van de beste zoekmachines gepresenteerd. Overige diensten zijn onder meer Vinden.NL Live, waar de laatste zoekopdrachten van bezoekers te zien zijn, en een database met 16.000 sites, die zijn geselecteerd op grootte, informatief gehalte en persoonlijkheid.

Partners van Vinden.NL zijn onder meer Scarlet Telecom, WideXS, Scoot Nederland en Monsterboard.nl.

Vinden.NL bestaat sinds oktober 1998 en is op dit moment met 2 miljoen pageviews per maand een veelbezochte site.


Einde persbericht. Rijssen, 28 april 2000.

Voor meer informatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie