Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start Handhavingsdienst Luchtvaart, RLD gereorganiseerd

Datum nieuwsfeit: 01-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MINVENW

1 mei 2000
Nummer 5910

Persberichten 2000

5910 1 mei 2000

HANDHAVINGSDIENST LUCHTVAART VAN START

De nieuwe Handhavingsdienst Luchtvaart (HDL) gaat op 1 mei van start. Deze nieuwe dienst vloeit voort uit het reorganisatieproces van de Rijksluchtvaartdienst (RLD), onderdeel van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De Handhavingsdienst Luchtvaart gaat zich bezighouden met de handhaving van geluidszones voor Schiphol. Ook zijn het loket Luchtvaartveiligheid en het SAFA-team, dat zich bezighoudt met veiligheidsinspecties, ondergebracht bij de dienst. Verder komt de handhaving van de nieuwe normen, die vanaf 2003 voor Schiphol gaan gelden voor geluid, externe veiligheid en luchtkwaliteit, onder de HDL te vallen. De heer F.J.M. Vogelpoel is benoemd tot interimdirecteur. De Handhavingsdienst Luchtvaart is gevestigd op Schiphol-centrum.

De interne organisatie van de RLD wordt ingrijpend gewijzigd. Taken worden gescheiden naar beleid, uitvoering en handhaving en ondergebracht in drie zo zelfstandig mogelijk functionerende organisaties. Naast de Handhavingsdienst Luchtvaart gaat het om de directie Luchtvaartbeleid en de Nederlandse Luchtvaart Autoriteit (NLA), die verantwoordelijk zijn voor de beleids- en uitvoeringstaken. Er wordt naar gestreefd om ook deze twee directies voor de zomer van start te laten gaan.

De drie ontstane directies blijven onderdeel van de RLD tot de start van de nieuw te vormen Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW). De Handhavingsdienst Luchtvaart en de Nederlandse Luchtvaart Autoriteit gaan vanaf begin 2001 onderdeel uitmaken van de Inspectie, samen met de Scheepvaartinspectie en de Rijksverkeersinspectie. Naar verwachting wordt medio dit jaar de inspecteur-generaal benoemd en gaat de IVW begin 2001 van start.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie