Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dertig jongeren in demonstratie tegen uitzendbureaus Utrecht

Datum nieuwsfeit: 01-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

UTRECHT

- In het kader van de 1 - mei traditie, dag van de arbeid, hebben vandaag de jongerenorganisaties DWARS (GroenLinks), ROOD(SP) en de IS (Internationale Socialisten) actiegevoerd tegen uitzendbureaus.
Ongeveer dertig jongeren hebben een tocht gemaakt langs uitzendbureaus in het centrum van Utrecht. Hierbij werden demonstratief alternatieve werkurenbriefjes, ' Verloren Uren Briefje', ingeleverd.

De actievoerders droegen een spandoek met daarop de leus: ' STOP uitzuigburo's'. Zij protesteerden tegen hiermee tegen het uitbuitende karakter van uitzendbureaus.

Het adagium flexibiliteit is volgens de demonstranten alleen maar onvrijheid en onzekerheid voor de uitzendkracht. 'Flexibiliteit' betekent dat de werkgever elk moment kan beslissen of hij de werknemer nog kan gebruiken of op straat zet. Uitzendwerk is dus tijdelijk , vaak eentonig en onregelmatig (werk op de raarste tijden ) tegen een mager uurloon.

Uitzendburoos zijn een ziekelijk verschijnsel van een verrot economisch systeeem. De groeiende inkomensongelijkheid (aantal miljonairs groeide van 95.000 (1997) 158.000 (1997) tot ongeveer
200.000), milieuvervuiling, armoede, honger en oorlog zijn daar allemaal een uitvloeisel van.

Voor meer info: 06 - 21933779

Soms moet je gewoon DWARS liggen!

DWARS, GroenLinkse Jongerenorganisatie
Oudegracht 229 | Tel (030) 2333263

3511 NJ Utrecht | Fax (030) 2400338

www.dwars.org | mailto: (dwars@dwars.org)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie