Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Origami vouwkring Oss exposeert kunstwerken in bibliotheek

Datum nieuwsfeit: 02-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Openbare Bibliotheek Oss

21 april 2000

Origami vouwkring Oss exposeert in Bibliotheek Oss

Vanaf 2 mei exposeert de origami vouwkring Oss hun kunstwerken in de Bibliotheek Oss. Deze tentoonstelling van Japanse vouwkunst is samengesteld door de vouwkring Oss. Deze vouwkring staat onder begeleiding van Greetje van Dinter en Jeannette Koenen. De expositie van onder andere kaarten en kusudama's (feestbollen) kan bekeken worden tot en met 3 juni 2000 tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Greetje van Dinter en Jeannette Koenen houden zich al vele jaren met deze hobby bezig. Naast het zelf maken van kaarten en modellen geven ze beiden thuis een cursus. Naast de cursus wordt er eens in de zes weken een vouwavond georganiseerd voor Oss en omgeving. Op deze avonden komen de mensen, die de basiscursus gevolgd hebben, samen om weer nieuwe ideeën op te doen en/of nieuwe modellen te maken. Modellen die gemaakt zijn tijdens deze avonden zijn te zien in de expositie.

In de vitrines zijn verschillende vouwkunst-objecten te zien kaarten met onder meer kraanvogels, geisha's, zwanen en kikkers. Doosjes en kusudama's, enkele 3D modellen en een aantal schilderijen. Alle objecten zijn gemaakt van origami-papier. Origami papier vind je in allerlei soorten en patronen, twee- of éénkleurig papier, of papier dat aan de ene kant een patroon heeft of gekleurd is en aan de andere kant wit. Origami - de kunst van het Japanse papiervouwen - is al minstens 1000 jaar oud en werd aanvankelijk aan het keizerlijke hof beoefend als tijdverdrijf. Het Origami heeft zich inmiddels over de wereld verspreid en veel mensen, zowel kinderen als volwassenen, lopen er warm voor.

Bij Origami gaat her erom dat men zonder hulpmiddelen van gekleurd papier allerlei artistieke voorwerpen weet te vouwen - dieren, maskers, bloemen, feestversieringen. Men staat verbaasd hoe een stuk papier louter door het te vouwen verandert in een prachtige bloem of een vrolijk dier. Materialen die men nodig heeft voor deze hobby zijn een vouwbeentje, een snijmesje, papier en eventueel een snijmat.

Einde persbericht

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie