Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Friesland

Datum nieuwsfeit: 02-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Regio 2-05-2000
Politieberichten van maandag 1 mei (13.00 uur) tot en met dinsdag 2 mei (07.00 uur)

Houtigehage: geschaarde aanhangwagen
Maandag omstreeks 10.15 uur vond op de Folgerster Loane een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een bestelauto met daarachter een tandemasser gekoppeld reed in de richting Drachten. Uit tegenovergestelde richting kwam een trekker met oplegger. Toen men elkaar passeerde raakte de tandemasseer even in de berm en begon te slingeren. De bestuurder, een man van 36 jaar uit Leeuwarden, kon zijn auto toen niet meer in bedwang houden, schampte een boom en nadat de tandemasser was losgebroken, kwam hij dwars op de weg tot stilstand. De tandemasser was niet te zwaar beladen en er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De tandemasser werd totaal vernield en de bestelauto kreeg schade aan de rechter zijkant.
Leeuwarden: diefstal bundeltje post
Maandag omstreeks 13.45 uur werd een postbode, een man van 42 jaar uit Veenwouden, op de Eestraat beroofd van een bundeltje post. Toen de postbode bezig was met het bezorgen van de post, werd door een verdachte het bundeltje uit de fietstas van de besteller gehaald en liep hij hiermee weg. Dit werd gezien door een meisje van 11 jaar, die de besteller heeft ingelicht, waarna deze aangifte heeft gedaan. Een signalement van de verdachte kon het meisje niet geven. Zij kon alleen zeggen dat het een man was.

Gorredijk: onder invloed
Tijdens een verkeerscontrole op de Nijewei onder Gorredijk vestigde de bestuurder van een personenauto de aandacht op hem. Bij het zien van de controle keerde hij zijn auto en reed weg in tegenovergestelde richting. Deze bestuurder, een man van 55 jaar uit Jubbega, toch maar even aan een controle onderworpen. De man bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies hij 385 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur.
Heerenveen: diefstal auto
Afgelopen weekend werd vanaf de Beugel een personenauto, merk Opel Kadett, grijs van kleur, voorzien van het kenteken ZD-48- JR, gestolen. De eigenaresse, een vrouw van 59 jaar uit Smalle Ee, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal auto
Maandag tussen 15.30 en 19.30 uur werd vanaf de Arnold Feystraat een personenauto, merk Daihatsu Cuore, kleur groen, voorzien van het kenteken HP-ZJ-20, gestolen. De eigenaar, een man van 61 jaar uit Leeuwarden, heeft hiervan aangifte gedaan.

Tjerkgaast: aanrijding met gewonden
Maandag omstreeks 15.10 uur vond op de Strjitwei onder Tjerkgaast een aanrijding plaats tussen een personenauto met aanhangwagen en twee vrachtwagens. De bestuurder van de personenauto, een man van 55 jaar uit Heeg, kwam uit de richting Spannenburg en reed in de richting Woudsend. Vermoedelijk door een verkeerd en overbeladen aanhangwagen begon de bestuurder te slingeren en raakte de macht over het stuur kwijt en botste tegen een vrachtwagencombinatie, die uit tegenovergestelde richting naderde. Deze vrachtwagencombinatie werd bestuurd door een 26-jarige man uit Barchem. Beide voertuigen kwamen op de rijbaan tot stilstand en een vrachtwagen, die achter de personenauto met aanhangwagen had gereden, kon een aanrijding met de geschaarde vrachtwagen uit tegenovergestelde richting niet meer ontwijken en botste tegen die andere vrachtwagen aan, waarop de ravage compleet was. Deze vrachtwagen werd bestuurd door een 53-jarige man uit Drogeham. Alle bij deze aanrijding betrokken voertuigen waren rijp voor de sloop. De bestuurder uit Barchem is uit de auto geslingerd, terwijl de man uit Drogeham door omstanders uit het wrak is gehaald. De bestuurder van de personenauto en zijn passagier kon zelf en zonder verwondingen uit het voertuig komen. De man uit Barchem en Drogeham werden met een ambulance naar het ziekenhuis in Sneek vervoerd. De man uit Barchem had naar later bleek een sleutelbeen fractuur, een lichte hersenschudding en een paar snijwondjes aan armen en benen. De man uit Drogeham had behalve de nodige stijve spieren geen letsel opgelopen. De brandweer van Sint Nicolaasga heeft op de plaats van de aanrijding assistentie verleend. Het verkeer werd tot 19.30 uur omgeleid.
Twijzel: aanrijding gewonde
Maandag omstreeks 18.00 uur vond op de Optwizel een aanrijding plaats. De bestuurder van een personenauto, een man van 57 jaar uit Heerenveen, stond stil bij het benzinestation. De man zette zijn auto in de versnelling en heeft op dat moment waarschijnlijk een hartaanval gekregen en had geen controle meer over zijn voertuig. Hij gaf gas en schoot over de rijbaan heen en ramde een auto, die op de oprit stond. Hij reed daarop door de voortuin en kwam tegen de gevel van een woning tot stilstand. De auto op de oprit, eigendom van een 33-jarige inwoner uit Twijzel, en die van betrokkene werden beiden totaal vernield. De gevel van de woning raakte zwaar beschadigd. De man uit Heerenveen is met een ambulance overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Groningen.

Bolsward: mishandeling
Maandag omstreeks 20.45 uur kwam bij het politiebureau in Bolsward een gewonde man aanlopen. De man, een 17-jarige inwoner uit Bolsward, had letsel aan zijn hoofd. Hij had een wond boven zijn rechteroog en slaap en zat onder het bloed. Volgens een getuige, die bij hem was, was hij in de Looiersflat, geslagen en bewerkt met een kapotgeslagen fles. Het slachtoffer kon nog niet worden gehoord en is direct met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De verdachte werd even later aangetroffen op het Laag Bolwerk. Hij had een lichte hoofdwond en een sneetje in zijn hand. De wondjes werden door een huisarts behandeld, waarna de verdachte, een 15-jarige jongen uit Bolsward, werd aangehouden en ingesloten. Zowel het slachtoffer als de verdachte verkeerden onder invloed van alcohol en zijn nog niet gehoord.
Leeuwarden: onder invloed
Dinsdag omstreeks 00.50 uur reed een bestuurder al slingerend over het Ruiterskwartier. De man, een 46-jarige inwoner uit Grou, een stopteken gegeven. De man bleek duidelijk te veel te hebben gedronken. Aan het bureau blies de man 685 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Dokkum: onder invloed
Dinsdag omstreeks 01.25 uur werd op de Hardraversdijk een autobestuurder gecontroleerd. De man, een 40-jarige inwoner uit Dokkum bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 380 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur.

Drachten: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 23.25 uur liet een man van 54 jaar uit Drachten zijn hond. Hij wilde de Overstesingel oversteken en lette daarbij niet voldoende op het verkeer. Hij stak vlak voor een passerende auto, die bestuurd werd door een 32-jarige inwoner uit Leeuwarden, de weg over. De man werd samen met zijn hond geschept. De hond, een stabij, overleefde de aanrijding niet en de man is met zware kneuzingen op zijn rechterdijbeen opgenomen in het ziekenhuis. De automobilist bleef ongedeerd.

Heerenveen: geen rijbewijs
Dinsdag omstreeks 01.40 uur werd en op Beugel een automobilist gecontroleerd. De man, een 22-jarige inwoner uit Heerenveen, bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Bovendien bleek de auto, waarin hij reed, niet verzekerd te zijn. De man kreeg een bekeuring en zijn auto werd achter het bureau gestald.
Zwaagwesteinde: herdenking
Maandagavond werd in Zwaagwesteinde een herdenkingsdienst gehouden voor Marianne Vaatstra, die een jaar geleden om het leven werd gebracht. Naar schatting werd de herdenkingsdienst door ongeveer 650 mensen bezocht. Er deden zich geen ongeregeldheden voor.
Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...