Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 02-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Tot dinsdagmorgen 2 mei 2000
09:48 dinsdag 2 mei 2000

Roel Hallink, tel.: 0528-295216

Verdachten autodiefstal aangehouden

BEILEN Afgelopen nacht rond 05.30 uur, hoorde een 72-jarige bewoner van de Hingstakkers een diesel starten. Daar hij dit wat vreemd vond, keek hij naar buiten en zag tot zijn grote verbazing zijn eigen auto wegrijden. Hij waarschuwde de politie en even later zag de politie van Hoogeveen de auto rijden op de A28 richting Zwolle. De auto nam de afslag Echten en bij de Echtenseweg schoot de auto rechtdoor tegen een ANWB-mast, om daar tot stilstand te komen. De twee inzittenden sloegen op de vlucht de weilanden in. Beide zijn na een zoektocht door de politie aangetroffen. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. Personalia van beide mannen is nog niet bekend.


*

Diefstal ijzer en koper

EMMEN Werd namens een bedrijf aan de Pioniersweg aangifte gedaan van diefstal koper en ijzer vanaf het terrein. De diefstal heeft afgelopen weekeinde plaatsgevonden, waarbij de daders zich de toegang tot het terrein verschaften door een gat in het hekwerk te knippen. Gezien de grote hoeveel ijzer en koper wat er weg is, moet er een aanhanger of een vrachtwagen gebruikt zijn. De totale omvang van de schade is nog niet bekend.


*

Winkeldiefstal

ASSEN Gistermiddag werd bij een winkel aan de Weverstraat een 44-jarige man uit Assen betrapt bij het stelen van een deurschildset en 2 cilindersloten. De man werd overgedragen aan de politie. Snelrecht werd toegepast, zodat hij na verhoor met een dagvaarding op zak, het bureau mocht verlaten.

ASSEN Bij een winkel aan het Koopmansplein werd gisteren tegen de avond een 42-jarige Assenaar betrapt bij het stelen van 9 sportshirts. De man werd aangehouden en verhoord. Ook hier werd snelrecht toegepast.

RODEN Bij een winkel aan de Albertsbaan werd gistermiddag een 39-jarige man uit Roden betrapt bij het stelen van 10 pakjes sigaretten. De man is aangehouden en verhoord. In het kader van snelrecht werd hem een dagvaarding uitgereikt.


*

Aanhouding verdachten na inbraken in autos

HOOGEVEEN Naar aanleiding van een melding gisteravond, dat er door twee jongens was ingebroken in een auto aan de Crerarstraat werd een onderzoek in de omgeving ingesteld. Aan de hand van het signalement werden even later op de Industrieweg 2 jongens van respectievelijk 16 en 21 jaar uit Gorredijk aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten. Het signalement van de beiden komt overeen met het signalement van twee jongens die gistermiddag bezig waren in te breken in een auto aan de Willemskade en daar door de eigenaar van de auto overlopen zijn.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie