Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Honderd banen op bedrijventerrein De Hurk Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 02-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven


Persbericht: 26 april 2000

Honderd banen op bedrijventerrein De Hurk

Informatiebijeenkomsten voor werkzoekenden uit de wijken Woensel-West, Tivoli, Hemelrijken en Lakerlopen

In de maanden mei en juni worden in de wijken Woensel-West, Tivoli, Hemelrijken en Lakerlopen vier informatiebijeenkomsten georganiseerd. De bijeenkomsten zijn bestemd voor werkzoekenden die langer dan 1 jaar werkloos zijn.

Tijdens de bijeenkomsten verstrekken de gemeente Eindhoven en het Arbeidsbureau informatie over mogelijkheden om bij een bedrijf op De Hurk te gaan werken. Aan de orde komen o.a. het werkgelegenheidsproject Duurzaam De Hurk, vacatures, mogelijkheden om scholing te volgen, kinderopvang en financiële voordelen voor uitkeringsgerechtigden. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en het maken van een afspraak. Belangstellenden voor een baan worden persoonlijk begeleid en bemiddeld naar werk.

Het bedrijventerrein De Hurk wordt momenteel grondig door de gemeente Eindhoven opgeknapt. Als tegenprestatie hebben de bedrijven toegezegd minimaal 100 langdurig werkzoekenden een reguliere baan aan te bieden. Werkzoekenden uit de omliggende wijken Gestel en Strijp en de impulswijken krijgen binnen dit project speciale aandacht. Op deze manier hebben de investeringen ook een meerwaarde voor deze wijken en hun bewoners.

In februari van dit jaar werden vier bijeenkomsten gehouden in de wijken Gestel en Strijp. Deze bijeenkomsten werden door 93 personen bezocht, waarvan 67 personen te kennen gaven belangstelling te hebben voor een baan op De Hurk. Zij zijn inmiddels geplaatst in een voorbereidend traject richting werk of worden bemiddeld bij bedrijven op De Hurk.

De informatiebijeenkomsten in mei en juni vinden plaats op dinsdag 2 mei om 14.00 uur in buurthuis Woensel-West aan de Wattstraat 70, op maandag 15 mei om 14.00 uur in buurthuis Het Akkertje aan de Heezerweg 452, op woensdag 17 mei om 14.00 uur in de vestiging Woensel-Zuid van Buurtwerk Eindhoven aan de Nieuwe Fellenoord 7 en op dinsdag 6 juni om 14.00 uur in gemeenschapshuis De Ronde aan de Tongelresestraat 146.

Na de zomerperiode staan er informatiebijeenkomsten voor de impulswijken de Doornakkers en de Kruidenbuurt op het programma.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie