Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GemeenteBanen.nl voor personeel Nederlandse gemeenten

Datum nieuwsfeit: 02-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT
GemeenteBanen.nl moet Nederlandse gemeenten aan personeel helpen
Om gemeenten te ondersteunen in een concurrerend en progressief wervingsbeleid via internet is vandaag de promotionele bètaversie van de algemene vacaturesite GemeenteBanen.nl gelanceerd. GemeenteBanen.nl stelt gemeenten op eenvoudige wijze in staat hun volledige banenaanbod, alle functie- en arbeidsvoorwaarden-informatie en overige relevante informatie over hun gemeente op een centrale vacaturesite met een duidelijk imago te plaatsen. Een uniek abonnementssysteem maakt het mogelijk dat gemeenten onbeperkt vacatures kunnen plaatsen en hun informatie zelfstandig op het net kunnen plaatsen, wijzigen en verwijderen. De site stelt sollicitanten in staat rechtstreeks met de gemeente van hun keuze te communiceren, direct online te solliciteren, een CV te plaatsen in de CV-bank en een gratis abonnement te nemen op de vacature emailservice.

De huidige krapte op de arbeidsmarkt stelt gemeenten voor een steeds grote wordend probleem. Uit de onlangs gepresenteerde Arbeidsmarktrapportage van het Ministerie van Binnenlandse Zaken blijkt dat vooral hogere functies steeds moeilijker vervulbaar zullen worden. Tweederde van de Nederlandse gemeenten kampt momenteel al met moeilijk vervulbare vacatures. Aantrekkelijke aanbiedingen uit het bedrijfsleven maken het voor gemeente-ambtenaren steeds aanlokkelijker de overstap te wagen. Het internet stelt hen bovendien steeds eenvoudiger in staat om zich snel te oriënteren op en online te solliciteren naar een baan in het bedrijfsleven.

De toepassing van het internet staat bij het overgrote deel van de Nederlandse gemeenten in de kinderschoenen. Tweederde beschikt zelfs in het geheel niet over een internetsite. Mede daardoor zijn veel gemeenten gedwongen gebruik te maken van - veel tragere - traditionele arbeidscommunicatie-middelen en -methoden, of gebruik te maken van de vaak kostbare voorzieningen van de algemene vacaturesites, waarbij het onderscheidende karakter van gemeentebanen onvoldoende gepresenteerd kan worden. GemeenteBanen.nl is opgezet om voor gemeenten een passende oplossing te bieden voor dit probleem en voorziet gemeenten aldus van een krachtig arbeidsmarktcommunicatiemedium.

Momenteel is de promotionele bètaversie van GemeenteBanen.nl via internet raadpleegbaar (www.gemeentebanen.nl) De officiele lancering en de start van de omvangrijke mediacampagne rondom deze nieuwe internetdienst staan gepland voor 1 juli 2000.

GemeenteBanen.nl is een intiatief van RBG The Change Company. Deze onderneming is gespecialiseerd in arbeidsmarktcommunicatie, (human resources) management en development, performance-improvement, en change-management. Het bedrijf ontwikkelt onder meer grootschalige hrm- en opleidingsprojecten en -toepassingen voor de top 100 van het Nederlandse bedrijfsleven. Het ontwikkelde HRM software voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken, de Nederlandse Spoorwegen en de Algemene WerkgeversVereniging. Het bedrijf haalde in de afgelopen jaren diverse malen de landelijke pers met door haar georganiseerde symposia op het gebied van change-management. Daaraan werd onder meer werd deelgenomen door Generaal H.Norman Schwarzkopf en oud President Michael Gorbachov.

GemeenteBanen.nl wordt ontwikkeld binnen de businessunit RBG Interactive Media, Deze afdeling lanceerde onlangs onder meer de vacaturesite van de Samenwerkende Dirk van den Broek Bedrijven, www.superjob.nl.

Voor algemene informatie kan men terecht bij de bètasite van www.gemeentebanen.nl of de site van RBG the Change Company: www.rbgchange.nl Voor gerichte informatie kan men zich wenden tot Eric van Bourgonje, account-manager Interactive Media van RBG: evbourgonje@gemeentebanen.nl of telefonisch; 072-5821020

Bergen, 2 mei 2000.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie