Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leefomgeving centraal in sociaal beleid Noord-Holland

Datum nieuwsfeit: 02-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT dinsdag 2 mei 2000

Leefomgeving centraal in provinciaal sociaal beleid De provincie wil haar welzijnstaak verbreden. Naast zorg, welzijn en cultuur zal vanuit het provinciaal sociaal beleidskader ook worden gestreefd naar afstemming met sectoren zoals ruimtelijke ordening, verkeer en vervoer en economie. Hoofddoel van het provinciaal beleid blijft het leveren van een bijdrage aan het oplossen van problemen die deelname aan het maatschappelijk leven belemmeren.
Het Sociaal Beleidskader is de opvolger van de Welzijnnota
1997-2000. In dit Sociaal Beleidskader richt de provincie zich niet op de individuele inwoner, maar op de omstandigheden, de leefomgeving waarin mensen verkeren. Het doel wordt in de startnotitie als volgt beschreven: een bijdrage te leveren aan het wegnemen van achterstanden, het voorkomen van sociale uitsluiting, het bevorderen van sociale samenhang, het aanbrengen van evenwicht in vraag en aanbod van wonen en zorg en scholing en arbeid, een veilige en gezonde leefomgeving en het nastreven van diversiteit, zoals een multiculturele samenleving.
Vanuit deze beleidsdoelstellingen heeft de provincie een opvatting over de rol van de provinciale overheid in de aanpak van sociaal maatschappelijke vraagstukken. De provincie financiert projecten van anderen zoals de provinciale steunfunctie-instellingen in Noord-Holland. In de rol als regisseur zal de provincie het initiatief nemen om partijen bij elkaar te brengen. In de derde plaats zal de provincie de traditionele wettelijke taken zoals ruimtelijke ordening, verkeer en vervoer en economie met een sociale invalshoek gaan benaderen. De provincie wil in haar activiteiten herkenbaar en zichtbaar optreden en uitgaan van maatschappelijke vraagstukken en vanuit de behoeften van de mensen zelf. Dat betekent dat de provincie geen maatstaf wil en kan aanleggen voor het bepalen van de kwaliteit van het leven.
Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben de startnotitie Sociaal Beleidskader op 2 mei vastgesteld. De Startnotitie Sociaal Beleidskader is nu door Gedeputeerde Staten vrijgegeven voor discussie in het veld. Gedeputeerde Zorg, welzijn en cultuur, de heer Enno Neef, zal de notitie in de Statencommissie op 10 mei 2000 bespreken.


* Inlichtingen: Simon Dijkstra, tel. (023) 514 39 23

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie