Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Studium Generale EUR discussieert over koningshuis

Datum nieuwsfeit: 02-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam


Publiciteit Studium Generale

Platform 17

Majesteit bedankt!

Het einde van de monarchie

Dinsdag 2 mei, 16.00 uur

Beatrix nadert de pensioengerechtigde leeftijd en Willem-Alexander lijkt
- eindelijk dan toch! - een huwelijkskandidaat gevonden te hebben: een troonsopvolging komt in zicht. Een mooi moment om onze monarchie eens flink te moderniseren, zo vindt een groeiend aantal politici en intellectuelen. Enige haast is wel geboden: zit Willem IV eenmaal op de troon, dan zitten we weer voor een mensenleven vast aan een Oranje als hoofd van de regering.

Waar kiezen we voor?

A.

We laten alles bij het oude; een eigenzinnig staatshoofd achter de schermen is juist heel waardevol.

B.

We kiezen voor het Zweedse model: de Gouden Koets en Koning(inne)dag mogen blijven, maar de koning maakt geen deel meer uit van de regering.

C.

We nemen afscheid van de monarchie; Willem-Alexander kan in alle vrijheid een nieuw beroep kiezen (dijkgraaf of piloot misschien?).

Het panel bestaat uit prof.dr. A. Klamer (voorzitter), dr. Carla Zoethout, prof.dr. Godfried Engbersen, drs. Ger Groot en Arnoud Strijbis. Borrel na afloop.

Dinsdag 2 mei, 16.00 uur

Zaal 17-2, 17e verd. Hoogbouw, Woudestein, 16.00 - 17.30 uur, toegang gratis

www.eur.nl/studium
PLATFORM 17: Het maandelijkse
discussieprogramma van
Publiek en panel slijpen de messen en gaan met elkaar in debat over een actueel thema, dat kort van te voren is vastgesteld. Na afloop wordt er geborreld. Het thema van de maand wordt aangekondigd op posters en via onze gratis e-mail mailinglist (aanmelden: (stg@oos.eur.nl)). Op de website van Studium Generale wordt het debat alvast
aangezwengeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie