Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

B en W Hilversum beslissen over vrije busbanen

Datum nieuwsfeit: 02-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum


Spoor met busbanen nauwelijks meer barrière

Het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om vrije busbanen aan te leggen heeft veel los gemaakt. De raadscommissie Verkeer en Buurt (op 21 februari 2000) heeft ervoor gekozen het voornemen in de inspraak te brengen. Velen maakten van die mogelijkheid gebruik. Veel vragen en opmerkingen gingen over de barrièrewerking en de wachttijden bij de spoorbomen.

Dit is reden geweest om een nader onderzoek uit te voeren. Ter plaatse zijn metingen gedaan en op basis daarvan zijn berekeningen gemaakt. Het college hoopt op 2 mei te beslissen over de aanleg van de vrije bustracés. Vooruitlopend op dit besluit alvast de resultaten van het onderzoek naar de situatie bij de spoorwegovergangen.

Samengevat luidt de conclusie:
De totale sluitingstijd van de spoorbomen is in de spits 10 minuten per uur (Oude Amersfoortseweg en Soestdijkerstraatweg) tot 26 minuten per uur (kleine spoorbomen). Door de buspassages komen er 2 minuten (kleine spoorbomen) en 6,5 minuten bij (Soestdijkerstraatweg) in de vorm van korte onderbrekingen, 15 tot 17 seconden. Er is dan op alle overgangen nog voldoende capaciteit om het toenemende verkeer ook in
2010 te verwerken.

De drukste route is de Soestdijkerstraatweg alwaar de capaciteit van de kruisingen met de Utrechtseweg en het Oostereind bepalend zijn voor de doorstroming. De spoorwegovergang kan ook in de toekomst meer auto´s verwerken dan de kruispunten.

De kleine spoorbomen kunnen, nu en in de toekomst, het autoverkeer verwerken in resterende tijd dat de spoorbomen niet dicht zijn.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie