Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expositie in Gemeentearchief Leiden over Japanse bezetting

Datum nieuwsfeit: 02-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Indringend beeld kampen Nederlands-Indië

BESTUURSDIENST - Ook de zwarte bladzijden uit de gezamenlijke geschiedenis van Japan en Nederland krijgen aandacht in het Japanjaar. Vanaf 2 mei is in het Gemeentearchief een tentoonstelling te zien over de Japanse bezetting van Nederlands-Indië in de Tweede Wereldoorlog.

De Japanners sloten tijdens en na de strijd om Nederlands-Indië Nederlandse burgers en militairen op in interneringskampen. Velen hebben deze kampen niet overleefd. In totaal zijn 8.500 krijgsgevangen en 10.500 burgers om het leven gekomen. De Stichting Ex-Krijgsgevangenen en Nabestaanden Japan (E.K.N.J.) verzamelde in samenwerking met het MUSEON fotomateriaal, tekeningen, kampgeld, ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie