Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Diagnostische systemen in kinderpsychopathologie

Datum nieuwsfeit: 02-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Changing concepts of child psychopathology
Datum dinsdag 02-05-2000
Tijd 14:00 uur

Promovendus mw. C.A. Hartman

Promotors prof. dr. J.A. Sergeant en en prof. dr. J.J.C.M. Hox (UU)
De voortgang van wetenschappelijk onderzoek in de kinderpsychopathologie, en daarmee de verbetering van de klinische diagnostiek, hangt af van de validiteit van concepten die gebruikt worden om stoornissen bij kinderen te beschrijven. De stand van zaken met betrekking tot de taxonomie van kinderpsychiatrische stoornissen is chaotisch. Groepen van wetenschappers gebruiken hun eigen concepten, op basis waarvan zij vragenlijsten, interviews en diagnostische systemen ontwikkelen. De grote hoeveelheid aan concepten komt de kwaliteit van de diagnostiek en wetenschappelijk onderzoek niet ten goede. De promovenda deed empirisch onderzoek naar de diagnostische concepten. Zij onderzocht de twee meest invloedrijke diagnostische systemen in de kinderpsychopathologie en geeft een aanzet om tot meer eenheid te komen.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie