Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Belgie ongerust over arrestatie Francois Lumumba

Datum nieuwsfeit: 02-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Buitenlandse zaken België


PERSMEDEDELING VAN HET BELGISCHE MINISTERIE VAN BUITENLANDSE ZAKEN, BUITENLANDSE HANDEL EN INTERNATIONALE SAMENWERKING

BELGIE DRUKT ONGERUSTHEID UIT BIJ ARRESTATIE VAN FRANCOIS LUMUMBA IN KINSHASA

Brussel, 2 mei 2000

Louis Michel, Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken, betreurt dat François Lumumba, aangehouden in Kinshasa op 24 april, nog steeds vastgehouden wordt zonder dat de motieven van zijn aanhouding hem werden betekend noch dat hij de bijstand van zijn advokaat kan ontvangen. Deze aanhouding lijkt van politieke aard te zijn en vormt door zijn omstandigheden een duidelijke schending van de rechten van de verdediging.

België drukt zijn ongerustheid uit tegenover deze feiten die ingaan tegen de noodzakelijke politieke opening als integraal onderdeel van het Lusaka-proces. Zij vormen daarenboven een negatief signaal op het moment dat de Congolese autoriteiten voorstellen de intercongolese dialoog in Kinshasa te houden en daarbij persoonlijke veiligheidsgaranties voor alle deelnemers inroepen.

Minister Michel herhaalt de bereidheid van België om een geloofwaardige intercongolese dialoog te steunen en om bij te dragen tot het herstel van een rechtstaat in de Democratische Republiek Congo.

Infos
(info@diplobel.org) Webmaster
(webmaster@diplobel.org) Technical Support
(support@diplobel.org)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie