Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Festival Onbegrensde Ontmoeting gaat niet door

Datum nieuwsfeit: 02-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vluchtelingenwerk Nederland

Festival Onbegrensde Ontmoeting gaat niet door

2 mei 2000

De afgelopen drie jaar georganiseerden VluchtelingenWerk en de VON (Vluchtelingen Organisaties Nederland) samen het festival Onbegrensde Ontmoeting in Apeldoorn. Een uniek festival, speciaal voor en door vluchtelingen en Nederlanders. Vorig jaar bezochten ruim 22.000 mensen deze bijzonder kleurrijke dag. Festival Onbegrensde Ontmoeting kan dit jaar helaas niet doorgaan.

Impasse
Najaar 1999 schortte de VON haar contacten met VluchtelingenWerk op (zie het archief van deze rubriek: persbericht 23-9-1999). Aanleiding was de discussie die VluchtelingenWerk voerde om haar missie en doelen opnieuw vast te stellen. Als hoofdlijn werd gekozen: VluchtelingenWerk is belangenbehartiger van asielzoekers en vluchtelingen met gegronde vrees voor vervolging. De organisatie legt de nadruk op rechtsbescherming, en zet daarvoor het instrument van 'vluchtverhaalanalyse' in. De VON kon zich niet verenigen met deze uitkomst, en verweet de organisatie mensen uit te sluiten. VluchtelingenWerk benadrukte dat zij de belangenbehartigende en dienstverlenende taken ten behoeve van vluchtelingen en asielzoekers juist wilde versterken.
Om uit de impasse te komen heeft VluchtelingenWerk vele malen geprobeerd het contact weer te herstellen. Helaas tot nu toe nog zonder resultaat.

Voorbereidingstijd
VluchtelingenWerk vindt dat festival Onbegrensde Ontmoeting net als de drie voorgaande jaren een samenwerkingsproject van VluchtelingenWerk en VON hoort te zijn. Helaas is de consequentie nu dat het festival dit jaar niet door zal kunnen gaan. Deze moeilijke beslissing hebben we zo lang mogelijk uitgesteld, intussen werkend aan het herstellen van de samenwerking met de VON. Vanwege de lange voorbereidingstijd die een dergelijk groot festival vergt, was het noodzakelijk nu de knoop door te hakken.

Inspiratiebron
Onbegrensde Ontmoeting is voor vluchtelingen, medewerkers van VluchtelingenWerk én alle andere bezoekers een grote inspiratiebron geweest. VluchtelingenWerk betreurt het zeer dat het festival dit jaar niet kan worden georganiseerd. Wij doen er alles aan om dit unieke festival in 2001 weer door te laten gaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie