Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kabinet Bolivia opgestapt

Datum nieuwsfeit: 02-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Foster Parents Nederland


webmaster
postadres
Postbus 75454
1070 AL A'dam

Post voor FP-kind
Postbus 75000
1070 AA A'dam


Kabinet Bolivia stapt op

Het volledige kabinet van Bolivia is vlak voor Pasen ontbonden. Het collectieve, vrijwillige ontslag van de regering volgde op het opheffen van de noodtoestand, die begin april was afgekondigd. De noodtoestand, die uiteindelijk maar dertien dagen van kracht bleef, moest een einde maken aan de massale onlusten die overal in Bolivia waren uitgebroken na het verhogen van de waterprijzen.

Inmiddels heeft in regeringsgelederen een ingrijpende reshuffle plaatsgevonden van ministeriële taken en verantwoordelijkheden. Daarmee beoogt de Ecuadoriaanse overheid de economische crisis waarin het land verkeert in versneld tempo het hoofd te bieden.

De Bolivianen geven de nieuwe regering vooralsnog het voordeel van de twijfel. In Bolivia heerst relatieve rust, maar algemeen wordt aangenomen dat de onlusten hernieuwd zullen oplaaien als verbeteringen in de levensomstandigheden niet op korte termijn merkbaar zijn.

Het werk van Foster Parents Plan heeft in Bolivia tot nu toe weinig hinder ondervonden van de onrust in het land.

last updated: 02/05/00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie