Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voormalige school Van Heukelumstraat Nieuwegein bewoond

Datum nieuwsfeit: 03-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Nieuwegein

Voormalig schoolgebouw Van Heukelumstraat bewoond (3 mei)

Het schoolgebouw aan de Van Heukelumstraat, naast de Nicolaaskerk, is sinds 1 mei weer permanent in gebruik. Hiermee wordt het vandalisme in en rond het gebouw tegengegaan en wordt daarnaast het risico van brand of kraak voorkomen. De zorg voor het pand heeft de gemeente Nieuwegein overgedragen aan de Stichting Camelot uit s-Hertogenbosch.

Vorig jaar zomer vertrok de r.k. basisschool Vroonestein uit het gebouw. Sindsdien is het pand voor diverse doelen gebruikt. Zo bood het gebouw in de laatste week van april een onderkomen aan een groep Poolse jongeren, die samen met Nieuwegeinse jongeren een zang- en dansuitvoering hebben verzorgd in theater De Kom. Door het tijdelijke gebruik is er echter sprake van toenemend vandalisme, zoals het ingooien van ruiten. Ook het risico van brandstichting is groot en het gebouw is een aantrekkelijk doel voor krakers.

Om al deze risicos terug te dringen en daarmee kosten te besparen, heeft de gemeente Nieuwegein contact gezocht met de Stichting Camelot. Deze organisatie zorgt voor bewoning van tijdelijk leegstaande panden zoals kantoren, scholen en magazijnen. Vanaf 1 mei beheert deze stichting dus het voormalig schoolgebouw aan de van Heukelumstraat. De gemeente zoekt ondertussen actief verder naar een definitieve herbestemming voor de grond en zo mogelijk ook voor het gebouw.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie