Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Experiment met persoonsgebonden reïntegratiebudget

Datum nieuwsfeit: 03-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Datum : 3/5/2000
Experiment met persoonsgebonden reïntegratiebudget
Bent u arbeidsgehandicapt en op zoek naar een baan? En kunt u daarbij wel wat hulp gebruiken, maar wilt u zelf kunnen uitmaken hoe of wat? Dan is het persoonsgebonden reïntegratiebudget (PRB) wellicht iets voor u.

Het PRB, ook wel het rugzakje genoemd, is een experimentele regeling. Doel ervan is mensen met een arbeidshandicap in staat te stellen zich een plaats te verwerven op de arbeidsmarkt. Met een PRB kunt u dat doen op de manier die u zélf verkiest, want het PRB biedt ruimte voor eigen initiatief en visie. In principe kunt u met het PRB alle kosten betalen van activiteiten en voorzieningen die u nodig heeft om weer aan betaald werk te komen. U kunt bijvoorbeeld een arbeidsbemiddelaar of een jobhunter inhuren. De advies- en bemiddelingskosten betaalt u dan uit het PRB. Ook kunt u met het PRB een opleiding bekostigen die u perspectief op betaald werk biedt, en de daarmee samenhangende vervoerskosten.

Hoogte van de subsidie
De subsidie kan worden toegekend in de vorm van een standaardbudget of een budget op maat. Een standaardbudget is een eenmalige subsidie van maximaal 10.000 gulden voor een periode van één jaar. Als de kosten van de activiteiten naar verwachting hoger zullen zijn dan 10.000 gulden, of als de activiteiten langer zullen duren dan één jaar, kan eenmalig een budget op maat worden verstrekt van maximaal 50.000 gulden. Als u een budget op maat aanvraagt, moet u wel een begroting indienen en een beschrijving van de voorgenomen activiteiten.
Experiment
Het PRB is een experimentele regeling op basis van de wet reïntegratie arbeidsgehandicapten (rea). Dit experiment geldt alleen voor inwoners van Utrecht, Hilversum, Maastricht, den Haag en een aantal gemeenten in de omgeving van die plaatsen. Het experiment loopt tot en met 31 maart 2001. Uiterlijk tot die datum kunt u aanvragen indienen. De periode waarop een toegekend PRB betrekking heeft, kan zich echter ook na die datum uitstrekken. U kunt het PRB dus bijvoorbeeld gebruiken voor een opleiding die vier jaar duurt.

Voorwaarden
Als u een PRB wilt krijgen, moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen. U moet

· geen betaald werk meer hebben

· arbeidsgehandicapt zijn

· wonen in een gemeente waar de regeling geldt.
Uitvoerders
De experimentele regeling wordt uitgevoerd door Gak. Ook bij de betreffende gemeenten en de Arbeidsvoorzieningsorganisatie kunt u een aanvraag indienen. Voor aanvragen en verdere informatie kunt u contact opnemen met de hieronder genoemde personen.

Regio Haaglanden:
mevr. Tekelenburg, tel. 070 - 445 66 11 (werkdagen s ochtends) Bij geen gehoor: dhr. Van Schoten, tel. 070 - 445 64 71.
Regio Midden Nederland:
mevr. A. Hayez, tel. 030 - 291 25 07 (alle dagen behalve donderdag) Bij geen gehoor: dhr. R. van der Brugge, tel 030 - 291 28 16 of dhr. Th. Sellenraad, tel. 035 - 625 33 20.

Regio Zuid Limburg:
dhr. P. Stapel, tel. 043 - 356 88 77 (werkdagen s ochtends) Bij geen gehoor: dhr. T.J.M. Simons, tel 043 - 346 93 84.
top

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie