Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Resultaat eerste kwartaal CSS conform verwachtingen

Datum nieuwsfeit: 03-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CSS


· RESULTAAT EERSTE KWARTAAL CONFORM VERWACHTINGEN

· PROGNOSE 2000 BLIJFT STERKE GROEI WPA


· GOEDE VOORTGANG REALISATIE STRATEGIE

DEN BOSCH - CSS N.V. (dienstverlening op het gebied van automatisering, tele- en datacommunicatie) heeft tijdens de vandaag gehouden aandeelhoudersvergadering in Amsterdam bekendgemaakt, dat het eerste kwartaal van het boekjaar 2000 bevredigend is verlopen. Ondanks een aarzelende start van het jaar, ontwikkelden omzet, brutomarge, winst en orderportefeuille zich dusdanig dat de eerder uitgesproken verwachting ten aanzien van de ontwikkeling van de winst per aandeel in het jaar 2000 blijft gehandhaafd op "sterk"(20-30%). Over 1999 bedroeg de winst per aandeel EUR 0,84.

Directievoorzitter Jan Vlasveld zei tijdens de jaarvergadering:

"De vooruitgang die we het eerste kwartaal geboekt hebben stemt ons tevreden. We hebben vooral een sprong gemaakt bij de uitvoering van onze 'one-stop-shopping'-strategie, mede door opbouw van de tele- en datacommunicatie-activiteiten in de belangrijkste regio's. In de Benelux behoren we tot de grootste spelers in de MKB-sector. Maar ook steeds meer grote organisaties vertrouwen ons inmiddels de uitvoering en ondersteuning van hun ICT, data- en telecommunicatiebehoeften toe. Dit mede door onze regionale aanwezigheid, schaalgrootte en onze expertise om complexe integrale e-commerce, data/telecom en ICT oplossingen aan te bieden en draaiend te houden."

"De divisie System Integration (infrastructurele ICT- en applicatie- oplossingen) ligt op schema bij de omslag naar een op internet gebaseerde verkooporganisatie voor standaard hard- en software en serviceproducten. De nieuwe e-business webportal @COST+ is inmiddels in België operationeel en zal in de komende maanden ook in Nederland van start gaan. Na een aarzelende start van de markt aan het begin van het jaar zijn de projectaanvragen voor hardware en infrastructuren aan het eind van het eerste kwartaal weer aangetrokken. Onze sterke positie in deze markt werd nog eens bevestigd doordat Cisco ons heeft uitgeroepen tot 'Best Premier Reseller' voor Noordwest-Europa. Tevens is CSS door Exact uitgeroepen tot 'Best Exact Reseller' binnen haar ruim 1.600 verkooppunten. De kundig-heid van onze medewerkers en een onafhankelijk klantenonderzoek hebben hiertoe geleid"

"De divisie Professional Resources (levering automatiserings-personeel aan afnemers) groeit sterk in het aanbieden van gekwalificeerde internet-specialisten en heeft met een aantal grote organisaties contracten afgesloten als preferred supplier. We hebben in deze divisie in het eerste kwartaal vooral veel geïnvesteerd in het opleiden van bestaande en nieuwe medewerkers."

"De divisie CSS Outtasking (operationeel houden van ICT-systemen en computernetwerken, en het verzorgen van ICT-opleidingen) profiteert van de toenemende vraag naar beheer- en helpdeskdiensten. Nieuwe dienstverlenings-concepten zijn hiertoe ontwikkeld."

"De snelste groeier is de nieuwe divisie Communication @ Frontoffice, met name door de grote vraag naar geïntegreerde data- en telecom systemen, ofwel e-commerce en voice en data over IP. De telecomdivisie bedient op dit moment meer dan 4.000 klanten, waarvan met meer dan de helft een langdurig servicecontract is afgesloten. CSS verwacht dat, gerekend over alle divisies, circa 25% van de omzet in 2000 zal voortkomen uit tele- en datacommunicatieactiviteiten."

CSS zal de halfjaarcijfers op 25 augustus 2000 voorbeurs publiceren.

Den Bosch, 3 mei 2000
De Directie

Voor meer informatie:
Computer Services Solutions Holding N.V.
Jan Vlasveld, directievoorzitter
Tel: 073-6441900

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie