Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Indienen StIR-voorbeeldprojecten verlengd

Datum nieuwsfeit: 03-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Indienen StIR-Voorbeeldprojecten verlengd tot 16 juni 2000

PERSBERICHT


03 mei 2000

INDIENEN StIR-VOORBEELDPROJECTEN VERLENGD TOT 16 JUNI 2000

De termijn voor het indienen van Voorbeeldprojecten Intensief Ruimtegebruik is met drie weken verlengd van 26 mei tot 16 juni 2000 om 17.00 uur. De initiatiefnemers van StIR, de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV) en het ministerie van VROM (Rijksplanologische dienst, StIR), hebben hier vandaag toe besloten om geïnteresseerden meer tijd te geven voor een goede voorbereiding van hun plannen en de indiening ervan. Evenals in voorgaande jaren rekenen SEV en StIR ook dit jaar op veel kwalitatief hoogwaardige voorstellen.

In maart dit jaar is de werving van start gegaan voor een derde reeks voorbeeldprojecten. Dit zijn aansprekende projecten waarin op inventieve en duurzame wijze met de beschikbare ruimte in ons land wordt omgegaan. In 1998 en 1999 zijn reeds in totaal 49 StIR-projecten gehonoreerd.

Op diverse thema.s kunnen innovatieve ruimtelijke projecten kunnen in aanmerking komen voor de StIR-voorbeeldstatus. Enkele thema.s zijn meervoudig gebruik van stedelijk groen, nieuwe stedelijke ontwikkelingen bij vervoersknooppunten en duurzame stedenbouw. De projecten kunnen worden ingediend door zowel particulieren en projectontwikkelaars als door gemeenten. In de zomer en het najaar vindt de definitieve selectie plaats van de StIR-voorbeeldprojecten, die tijdens een manifestatie in november officieel bekend wordt gemaakt.

Geïnteresseerden kunnen een aanmeldingsbrochure aanvragen bij de SEV, telefonisch (010 282 50 90), per fax (010 411 42 11) of per email ((stir@sev.nl)). Hierin staat nadere informatie over het StIR-programma, de StIR-thema.s en de wijze waarop projecten ingediend moeten worden.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie