Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over IJzeren Rijn

Datum nieuwsfeit: 03-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragenformulier 3 mei 2000


2990010640

Vragen van het lid Van der Steenhoven (GroenLinks) aan de staatssecretarissen van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, dhr. Van der Ploeg, over de IJzeren Rijn. (Ingezonden 3 mei 2000)


1

Bent u ervan op de hoogte dat Nederland en België in de vorm van een zogenaamd «Memorandum of Understanding» afspraken hebben gemaakt over een eventueel hergebruik van het historisch tracé van de IJzeren Rijn?


2

Bent u zich ervan bewust dat het historisch tracé door de Meinweg en door de Budeler Bergen, twee Habitatrichtlijn-gebieden en bovendien (in het geval van de Budeler Bergen) door een archeologisch monument (urnenveld) loopt?


3

Op welke wijze is het archeologisch monument beschermd tegen revitalisering van de spoorlijn?


4

Moeten er voor openstelling van het historisch tracé voor bovengenoemde gebieden eerst vergunningen in het kader van de Natuurbeschermingswet worden afgegeven?

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie