Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jeugdcursus Sterrenkunde bij Museum Sterrenwacht Sonnenborgh

Datum nieuwsfeit: 03-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Museum Sterrenwacht Sonnenborgh
Zonnenburg 2
3512 NL UTRECHT
Postbank 112420
telefoon 030-2311360
Telefax 030-2300483
Email (sonnenborgh@astro.uu.nl), (stwacht@knoware.nl)
Internet www.sonnenborgh.nl

Persbericht

Utrecht, 3 april 2000

Jeugdcursus Sterrenkunde

Op woensdag 3 mei start bij Museum Sterrenwacht Sonnenborgh de ‘Jeugdcursus sterrenkunde'. Deze cursus bestaat uit zes lessen die elke woensdagavond om 19.00 uur beginnen. De cursus is geschikt voor kinderen van 10 tot 14 jaar. De lessen worden gegeven door ervaren medewerkers van de sterrenwacht in samenwerking met de Jongerenwerkgroep Sterrenkunde. De cursus vindt plaats in de collegezaal van de sterrenwacht en kost fl. 50,- per deelnemer inclusief lesmateriaal.

Met behulp van prachtige dia's en een goed geïllustreerd cursusboek worden kinderen op een boeiende manier vertrouwd gemaakt met onderwerpen als de Zon, planeten, sterrenstelsels en het onstaan en leven van sterren. De kinderen maken hun eigen sterren- of planetenschijf en krijgen een rondleiding door de oudste koepelsterrenwacht van Nederland. Aan het einde van de cursus ontvangen de kinderen bij voldoende aanwezigheid een certificaat van de sterrenwacht.

De ‘Jeugdcursus sterrenkunde' start op woensdag 3 mei en wordt gehouden in de collegezaal van de sterrenwacht van 19.00- 20.15 uur. De prijs van de cursus is fl.50,- inclusief lesmateriaal. Het adres is Zonnenburg 2, 3512 NL Utrecht. Museum Sterrenwacht Sonnenborgh is te bereiken vanaf Utrecht CS met buslijn 2/22, halte Agnietenstraat. Voor meer informatie, folder en inschrijvingen: tel 030-2311360.

Einde persbericht

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie