Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-West

Datum nieuwsfeit: 03-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)

Woensdag 3 mei 2000, 09.30 uur

Inbrekers aangehouden
Nieuwegein - Op de Coltbaan in Nieuwegein zijn afgelopen nacht twee jongens aangehouden. De jongens, 26 en 21 jaar en beiden uit Utrecht, worden ondermeer verdacht van twee auto-inbraken.
Een beveiligingsbeambte zag drie jongens in een auto, vertrouwde de situatie niet en waarschuwde de politie. Toen de agenten de jongens vertelden dat ze waren aangehouden, wilden zij er vandoor gaan. Twee van hen konden alsnog worden aangehouden, naar de derde wordt nog gezocht.

De twee jongens zitten vast op het politiebureau. Ondertussen onderzoekt de politie de zaak verder.

Verzet en aanhouding
tijdens tramcontrole
Nieuwegein - Bij een controle op zwartrijden in de sneltram in Nieuwegein is gisteravond een 20-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man beledigde agenten en verzette zich tegen zijn aanhouding.

De agenten betrapten de man in de tram op zwartrijden en wilden hem een bekeuring geven. De man beledigde de agenten en werd aangehouden. Buiten de tram ontstond een vechtpartij, omdat de jongen niet van plan was met de agenten mee te gaan. Hij werd geboeid afgevoerd en zit nog vast.

Overigens werden tijdens de controle zes bonnen uitgeschreven voor zwartrijden.

Controles
Regio - Op de Batauweg in Nieuwegein controleerde de politie twee uur lang de snelheid van het verkeer.
De controle was gistermorgen. In totaal reden 216 voertuigen te snel. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 82 kilometer per uur. In Lopik hield de politie gisteravond een snelheidsmeting op de provinciale weg N210. Een inwoner van Schoonhoven die 159 kilometer per uur over de weg reed waar 80 de limiet is, is zijn rijbewijs kwijt.
Een korte alcoholcontrole op de Straatweg in Maarssen onder twintig bestuurders leverde gisteravond twee overtredingen op. Een 49-jarige inwoner van Maarssen blies 285 ugl, circa 0,7 promille, een 55-jarige Utrechter blies 310 ugl, zo'n 0,8 promille. Beide mannen zijn aangehouden.

Vechtpartij
Abcoude - Bij een horecagelegenheid aan de Hoogstraat in Abcoude ontstond vannacht een vechtpartij. De eigenaar van het etablissement wilde een jongen wegsturen, waarna andere jongens zich daarmee bemoeiden.
Bij de klappen die volgden liepen drie jongemannen lichte verwondingen op en een ruit begaf het. De politie suste de ruzie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie