Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: drugsdealer aangehouden

Datum nieuwsfeit: 03-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Delfzijl 3-05-2000
Drugsdealer aangehouden
Verdachte bezorgde drugs bij gebruikers

Woensdag 3 mei 2000

De politie heeft met de aanhouding van een 38-jarige man uit Delfzijl een einde gemaakt aan een omvangrijke handel in harddrugs in Delfzijl en Appingedam. De verdachte heeft na zijn aanhouding door de politie bekend dat hij in de periode tussen november 1999 en half april 2000 dagelijks meerdere druggebruikers voorzag van hun dope. In die periode verhandelde de man naar schatting ruim een halve kilo heroïne waarmee hij in die periode ruim 33 duizend gulden verdiende.

De politie startte eind maart een onderzoek naar de verdachte nadat informatie was binnengekomen over de mogelijke handel in verdovende middelen door de man, die al eerder is aangehouden en veroordeeld voor de handel in harddrugs. Omwonenden van woningen in Delfzijl en Appingedam die bewoond worden door druggebruikers of waar vaak druggebruikers verblijven viel het op dat de panden regelmatig kort werden bezocht door dezelfde man. Zij meldden dit bij de politie waarop het onderzoek in gang werd gezet. De verdachte werd op 12 april aangehouden in zijn woning in Delfzijl nadat hij kort daarvoor drugs had afgeleverd op een adres in Appingedam. Hij was bij de aanhouding in het bezit van ongeveer 30 gebruikershoeveelheden heroïne; ruim 8 gram. Bij een huiszoeking in zijn woning werd op de zolder nog eens ruim 140 gram heroïne gevonden. Tijdens het politieonderzoek is vast komen te staan dat de man dagelijks 15 à 20 keer gebruikershoeveelheden heroïne afleverde bij diverse druggebruikers in Delfzijl en Appingedam. De man, die alleen werkte, haalde zelf zijn drugs op uit het land, meestal uit Rotterdam Na telefonische bestellingen leverde de man de gevraagde hoeveelheden af op verschillende adressen. In de periode tussen eind maart en dag waarop hij werd aangehouden leverde de verdachte meer dan 150 keer drugs af bij gebruikers.

In de woning van de verdachte werden bij de aanhouding diverse goederen in beslag genomen waaronder autoradios, organizers, videorecorders en een GSM-telefoon. Ook nam de politie een geldbedrag van enkele honderden guldens en de auto van de verdachte in beslag. Het politieonderzoek is inmiddels afgerond. De verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Hij zit nog vast.

Bureau Communicatie: 0 50 - 5 995 010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie