Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Microsoft komt met Windows Media Player 7

Datum nieuwsfeit: 03-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Microsoft biedt PC-gebruikers geheel nieuwe audio- en video-ervaring met bètaversie van Windows Media Player 7

Vernieuwde WindowsMedia.com-site uitgebreid met nieuwe mogelijkheden en breder content-aanbod; I-Jam MultiMedia lanceert Win-Jam Digital Music Player met ondersteuning voor Windows Media Formaat

Schiphol-Rijk/Brussel, 3 mei 2000 - Microsoft maakt bekend dat de bètaversie van Windows Media Player 7 per direct kosteloos beschikbaar is op www.microsoft.com/windowsmedia/ en windowsmedia.com/. Deze nieuwe versie verschaft gebruikers nieuwe mogelijkheden op het gebied van digitale media, waaronder het afspelen van CD-audio, streaming en lokaal opgeslagen audio- en video, jukebox-faciliteiten voor het opnemen van CD's, mediabeheer en Internet-radio. Ook is WindowsMedia.com, de populaire audio- en videogids op het web, volledig vernieuwd. De nieuwe site biedt betere zoekmogelijkheden, geïntegreerde toegang tot informatie over artiesten en albums, en één van de meest omvangrijke selecties van downloadbare muziek van zowel de grote als kleinere onafhankelijke muzieklabels.

Bètaversie Windows Media Player 7
De bètaversie van Microsoft Windows Media Player 7 beschikt over een aantal nieuwe eigenschappen en mogelijkheden, waarmee gebruikers kunnen genieten van optimale audio- en videokwaliteit, en die het gebruiksgemak verhogen. Tot deze nieuwe eigenschappen behoren de SRS WOW 3-D geluidstechnologie, verbeteringen in audio- en videoweergave, uitgebreide ondersteuning voor draagbare apparaten en opslagmedia, en nieuwe mogelijkheden om de player aan te passen.

Windows Media Player 7 bèta is met name verbeterd op de volgende vier gebieden:


* Beste audio- en video-ervaring - Windows Media Player is het eerste PC-softwareproduct dat is voorzien van de innovatieve SRS WOW-audiotechnologie, waarmee een panoramisch 3D-geluid mogelijk is en welke een diep, rijk basgeluid biedt op alle typen PC-speakers. De bètaversie biedt tevens sterk verbeterde audio- en videoweergave, en is onder ander in staat om videofilms af te spelen met een snelheid van 60 frames per seconde. Windows Media Player 7 optimaliseert automatisch de videokwaliteit voor iedere verbindingssnelheid, zodat de videoweergave vloeiend blijft bij zowel een 28k8 modemverbinding als bij breedbandsnelheden.
* Alles-in-één functionaliteit - Dankzij een nieuwe radiotuner en integratie met het vernieuwde WindowsMedia.com, kunnen gebruikers gemakkelijker informatie over artiesten, films, muziek, nieuws, Internet-radiostations en nog veel meer vinden. Windows Media Player 7 verenigt diverse functies in één, gemakkelijk te bedienen applicatie.

* Gebruiksgemak - Met Windows Media Player 7 is het mogelijk om via één muisklik muziek over te zetten op populaire draagbare players voor digitale muziek en opslagmedia. Daartoe behoren de nieuwe Win-Jam Digital Music Player van I-Jam MultiMedia (zie verderop in dit bericht), de RCA Lyra, Pocket PC's en handheld PC's, CompactFlash, SmartMedia, en de Iomega Jazz-, Zip- en Click!-drives.

* Uitgebreide aanpassingsmogelijkheden - Nieuwe 'skins' en visualisaties zorgen voor meer interactie, spanning en vergaande mogelijkheden om Windows Media Player aan te passen aan de persoonlijke wensen en voorkeuren van de gebruiker. Tot deze mogelijkheden behoren animaties, andere gebruikersinterfaces en kleuren. Ook kunnen content providers hun eigen 'skins' ontwikkelen, zodat een player kan worden ontworpen op basis van een bedrijfs- of productlogo, of rondom een artiest.

Sterk vernieuwde WindowsMedia.com biedt nieuwe mogelijkheden en meer content Microsoft heeft tevens de WindowsMedia.com-site drastisch verbeterd, met krachtige zoek- en navigatiemogelijkheden, geïntegreerde toegang tot informatie over artiesten en albums van de All Music Guide van Alliance Entertainment, alsmede een van meest omvangrijke selecties van downloadbare muziek. Om deze mijlpaal te vieren is Microsoft gestart met de 'Week of WindowsMedia.com', die tot en met 8 mei voortduurt. Gedurende deze periode treffen bezoekers op de site exclusieve content aan van diverse bekende artiesten, video-opnames van liveconcerten van House of Blues, filmtrailers van het Cannes Film Festival en nog niet eerder getoonde scenes van bekende films. Dagelijks worden op windowsmedia.com speciale attracties getoond.

WindowsMedia.com ontwikkelt momenteel een van de meest omvangrijke indexen van downloadbare muziek van zowel grote als kleinere onafhankelijke muzieklabels. Inmiddels zijn er al 60.000 muziektracks beschikbaar en de komende weken zal dit aantal worden uitgebreid met nog eens 40.000 tracks. Deze muziektracks zijn beschikbaar via Amplified.com, Atlantic Records, Atomic Pop, Del-Fi, edge102.com, Epitonic, Global Music Network, House of Blues Digital, K-tel, Launch.com, Ministry of Sound, MTV.com, Mudhut, Music Choice, Musicdownloads.com, Musicmaker.com, Raveworld, Remotemusic.com, Rioport, Tower Records en VH1.com.

Tijdens de 'Week of WindowsMedia.com' kunnen bezoekers onder andere een exclusieve remix van Christina Aguilera's 'What a Girl Wants' downloaden, alsmede een interview met Jennifer Lopez, de muziekvideo van Madonna's 'American Pie', Whitney Hourston's 'I'm Every Woman' en 'Oops!... I Did It Again' van Britney Spears. Ook zal er een speciaal pakket beschikbaar komen ter gelegenheid van het verschijnen van de film 'Jaws' op DVD, met onder andere een 'Jaws'-skin voor Windows Media Player 7 en nog niet eerder vertoonde filmopnames.

Win-Jam Digital Music Player
I-Jam MultiMedia en Microsoft introduceren eerste player voor digitale muziek die exclusief het Windows Media-formaat ondersteunt. De Win-Jam Digital Music Player zal in juli van dit jaar in de VS beschikbaar komen en wordt later dit jaar tevens in Europa verwacht. Dankzij het Windows Media-formaat biedt de Win-Jam Digital Music Player muziek in CD-kwaliteit bij een bestandgrootte die slechts half zo groot is als bij MP3-bestanden in een gelijke kwaliteit. Dit betekent dat de Win-Jam plaats biedt aan twee maal zo veel muziek als vergelijkbare spelers die alleen het MP3-formaat ondersteunen. Daarnaast is de Win-Jam een SDMI (Secure Digital Music Initiative) -apparaat waarmee versleutelde muziek en content kan worden afgespeeld. Dankzij deze technologie kunnen consumenten de populairste digitale muziek van artiesten betrekken en wordt e-commerce van digitale muziek verder gestimuleerd.

Meer informatie over de Win-Jam Digital Music Player is te vinden op www.ijamworld.com.

Windows Media Technologies
Windows Media Technologies is een toonaangevend platform voor digitale media en biedt consumenten, content providers, solution providers, software-ontwikkelaars en organisaties een hoge audio- en videokwaliteit. Windows Media Technologies, dat ondermeer Windows Media Player, Windows Media Services, Windows Media Tools en de Windows Media SDK omvat, kan kosteloos worden gedownload van
www.microsoft.com/windows/windowsmedia/. De Windows Media Player is beschikbaar in 24 verschillende talen en er zijn inmiddels ruim 100 miljoen exemplaren van in gebruik.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden tot een prettiger en gemakkelijker gebruik van de computer, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.
Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Michiel Gosens, Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 74
Microsoft N.V., Els Stevens, Public Relations Manager, telefoon: +32 (0)2 -
704 33 22 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de Microsoft Benelux website op pagina
www.microsoft.com/benelux/press/.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...