Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hein Roethofprijs in Den Helder tegen criminialiteit

Datum nieuwsfeit: 03-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Hein Roethofprijs 2000.

betreft: Samen werken aan het voorkomen van criminaliteit. week: week 18

De Hein Roethofprijs is in 1987 in het leven geroepen met het doel nationale bekendheid te geven aan projecten die resultaat boeken met de preventie van criminaliteit. Ieder jaar worden vijf succesvolle en meest aansprekende projecten genomineerd. Elk genomineerd project ontvangt een bedrag van 10.000 gulden, de uiteindelijke winnaar krijgt het viervoudige: 40.000 gulden. Aan de besteding van het geld is één voorwaarde verbonden: het dient aangewend te worden voor de preventie van criminaliteit.

Deelname

Deelname staat open voor ieder Nederlands project, initiatief of pakket aan maatregelen dat gericht is op het voorkomen van criminaliteit. Inzendingen kunnen bijvoorbeeld afkomstig zijn van onderwijsinstellingen, buurtwerkers, sportverenigingen, verenigingen, bedrijven, etc.

Het is niet noodzakelijk dat de inzender zelf participeert in het project, het is ook mogelijk een initiatief van iemand anders onder de aandacht van de jury te brengen.

Criteria

De ingezonden projecten moeten aan zes criteria voldoen:

1. Het project moet zich richten op het voorkomen van criminaliteit.

2. De oplossing voor het probleem moet de in "eigen kring" worden gezocht.

3. Met het project moeten in de praktijk concrete resultaten zijn geboekt.

4. Het project moet elders toepasbaar zijn.

5. De leefbaarheid van de (woon)omgeving mag door de genomen maatregelen niet zijn aangetast.

6. Het project moet voldoende originele elementen bevatten.

Wijze van aanmelden

Wie een project wil aanmelden, moet een kort en vooral origineel verslag van maximaal 5 vellen A-4 formaat. Het verdient de aanbeveling om alle zes criteria puntsgewijs te bespreken. Met een origineel verslag wordt bedoeld dat het geen zin heeft om kopieën van allerlei evaluatierapport, krantenknipsels en dergelijke te bundelen en in de zenden.

Verslagen dienen uiterlijk 26 mei 200 in tienvoud te worden ingediend bij het ministerie van Justitie, secretariaat Hein Roethofprijs (kamer H 1512), t.a.v. I.L. Van Erpecum/H.M. van Oostveen, Postbus 20301, 2500 EH te Den Haag.

Informatie

Voor meer informatie over de prijs, de wijze van aanmelden etc. kunt u contact opnemen met het secretariaat van de jury, tel. 070-370 6542 of 070-370 7551.

laaste verandering: mei 03, 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie